Alajärvi – Raahe su klo 17.00

Alajärvi on käynyt viimeiset ottelunsa todella pitkän kaavan kautta. Lähes kolmituntisia pelejä on nähty sekä kotona, että vieraissa. Sunnuntaina klo 17.00 alkavassa ottelussa nähdään, mennäänkö jälleen jatkopalloille. Paikalla on myös Urheiluruutu ja sunnuntaina raportti ottelusta on nähtävissä Yle:n kanavilla.

Topi Kosonen on valtakunnaan eliittiä lautasen ääressä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Topi Kosonen on valtakunnaan eliittiä lautasen ääressä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kesäkuun alussa joukkueet kohtasivat Pattijoella ja silloin kotijoukkue otti 2-1 voiton. Voitetun avausjakson jälkeen Ankkurit törmäsi seinään nimeltä Topi Kosonen. PattU:n lukkari otti kentän haltuunsa sekä sisällä, että ulkona ja ratkaisi käytännössä yksin voiton raahelaisille. Viimeisistä kolmesta otteluista Alajärvi on kerännyt  kuusi pistettä voitettetuaan Kiteen ja Seinäjoen. Tappion tuli tiistaina Hyvinkäätä vastaan, mutta tappiosta huolimatta siitäkin ottelusta Ankkurit pisteen otti. Raahen saldo on kaksi pistettä kolmesta tappiollisesta kamppailusta. Vastassa ovat olleet Kitee, Sotkamo ja Seinäjoki.

Ankkurit on sarjassa kuudentena 27 pisteellä, mutta on pelannut jo 20 ottelua eli 2-3 ottelua enemmän kuin suurin osa muista joukkueista. Raahella pelejä on takana vasta 17  ja pisteitä niistä on kertynyt 20. Ottelu on molemmille joukkueille huipputärkeä tiellä pudotuspeleihin. Kaikki pisteet joita matkanvarrella on tarjolla olisi syytä poimia talteen,

Raahen kokoonpanosta on viime otteluissa puuttunut Tapio Salo, joka on toiminut kakkospelinjohtajana. Ankkurien riveistä poissa olivat perjantaina Seinäjoella Kari Kellokoski ja Juha-Matti Jaatinen. Täydennyksiä otettiin Suomarista.

Petrus Puputti nappasi kakkospalkinnon perjantaina Seinäjoella. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Petrus Puputti nappasi kakkospalkinnon perjantaina Seinäjoella. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sekä etukentällä häärinyt Joonas Riikilä, että jokerpaidassa iskenyt Joni Matintupa tuurasivat mainiosti. Pattijoen ykköstykki on luonnollisesti Antti Korhonen, joka on onnistunut kotiuttamaan tällä kaudella 35 kertaa. Myös raahelaisten kärki on hurja. Timo Kallio-Jussi Kemilä ja Topi Kosonen kolmikko ei hirveästi esittelyjä kaipaa. Ulkopeli ruumiillistuu Kososeen, joka lukkarina pystyy sekoittamaan vastustajan sisäpeliä todella tehokkaasti.

Tilastovertailu

LYÖDYT
ALAJÄRVI RAAHE
Sami Mikkolanaho 47 Antti Korhonen 35
Sasu Iivarinen 23 Topi Kosonen 20
Janne Kivipelto 11 Marko Nikula 10
   
TUODUT
ALAJÄRVI RAAHE
Jere Saukko 27 Timo Kallio 25
Petrus Puputti 26 Topi Kosonen 18
Aki Orava 18 Paavo Pelto 14
   
KÄRKILYÖNNIT
ALAJÄRVI RAAHE
Aki Orava 114 Antti Korhonen 93
Jere Saukko 97 Timo Kallio 87
Petrus Puputti 95 Jussi Kemilä 82