Alajärvi – Kouvola 1-2S (3-6, 10-3, 0-4)

Kouvola vei tärkeät kaksi sarjapistettä hyvin kaksijakoisessa ottelussa. Koplan peli oli jengassa ratkaisupaikoissa ensimmäisen jakson alussa ja Supervuorossa. Toinen jakso oli taas kotijoukkueen yksipuolista näytöstä. Molempien joukkueiden jokerit Ossi Meriläinen ja Sami Mikkolanaho olivat hurjassa lyöntiviresssä.

I jakso

Ankkurien aloitussisävuorossa  saatiin pesät täyteen kahden palon tilanteessa, mutta kaksi kotiutusyritystä nousi kopiksi. Vuoro näytti jo menetetyltä, mutta jokeri Juha-Matti Jaatinen hoideltiin loppupään toimesta kolmoselle ja viimeisenä lyöjänä jokeri Joni Matintupa pisti pallon väliin ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kouvolan  aloitus oli hurja, kun Sasu Toikka pisti 1-3-tilanteessa aurinkopallon kakkospuolelta maisemaan ja siirsi Kouvolan 3-1 johtoon. Kopla kaunisteli vielä tilastoja Ossi Meriläisen ja Konsta Hyötyläisen lyönneillä ja johti ensimmäisen vuoron jälkeen jo ratkaisevan tuntuisesti 1-5.

Sami Mikkolanahon lyönti oli putkessa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ankkurien toinen vuoro meni penkin alle eikä lisäjuoksuja syntynyt. Eikä juoksujen tekoon pystynyt vierailijakaan. Kolmannessa vuorossa Alajärvi kavensi Kari Kellokosken keskipompulla tilanteeksi 2-5, kun kotiin kiisi Jere Saukko. Tasoittavalla Meriläinen kaunisteli tilastojaan lyömällä joukkueelleen kuudennen juoksun. Sami Mikkolanahon kavennus 3-6 jäi jakson viimeiseksi tilastomerkinnäksi juoksusarakkeeseen.

II jakso

Kouvolan aloitus toiselle jaksolle oli vaisu, eikä se saanut miestä kolmoselle asti. Ankkurien vuoro oli tehokkaampi. Kari Kellokoski paiskasi pallon kakkospuolelta maisemaan ulkokentän avaustuksella ja kotijoukkue karkasi kahden juoksun johtoon. Jatkoa seurasi Mikkolanahon kakkossaumapuhkaisulla, jolla karkasi komeasti kotipesään Juha-Matti Jaatinen.

Santeri Särkinen iski ensimmäisen juoksunsa miesten Superissa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Myös kotijoukkueen ulkopeli sai tästä uutta pontta ja Kouvolan toinenkaan vuoro ei kolmostilannetta tuonut. Kotijoukkueen toisen tasoittavalla Ankkurien hurmos jatkui, kun Kouvolan koppari syöksyi pallosta ohi ja Mikolanaho kiersi kentän Sasu Iivarisen ja Kari Kellokosken perässä ja tilanne oli 6-0. Heti perään Henri Heikkinen puhakasi takakentän ja taululla komeilivat luvut 7-0. Santeri Särkisen iskettyä Superpesisuransa ensimmäisen juoksun mentiin vuoronvaihtoon tilanteessa 8-0.

Kouvola sai kolmannessa vuorossa tilannetta päällä, mutta juoksuja ei nähty. Sinikeltaiset kaunistelivat tulosta, kun Heikkisen lyönti leijali väliin Iivarisen edetessä. Mikkolanahon illan kuudes lyönti latoi taululle jo luvut 10-0. Koplan viimeisessä vuorossa Ankkurit pelasi ulkopeliä todella varman päälle ja vieraat pääsivät kaunistelemaan jakson lopputulokseksi 10-3.