Veto toistamiseen Ankkureita vahvempi

Alajärvi – Vimpeli 0-2 (0-1, 2-3)

Ensimmäistä kertaa sää suosi Ankkureiden kotiottelua ja se näkyi myös lehtereillä. Reilut 2700 silmäparia oli saapunut paikalle todistamaan paikallisvääntöä. Pelissä ei tilanteilla mässäilty ja Veto oli omissa ratkaisupaikoissaan hivenen terävämpi ja nappasi mukaansa täydet sarjapisteet.

Jere Saukko oli tehokas Ankkurien kärjessä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Jere Saukko oli tehokas Ankkurien kärjessä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ensimmäinen jakso

Molemmat Jannet – Heimonen ja Kivipelto pitivät lukkarin tontilla lyöjiä lujilla ja tilanteiden tekeminen oli tuskaista. Ja sillon kun tilanne saatiin, sen purkaminen ei onnistunut ja lyöntivuorot jäivät lyhyiksi. Avausjaksolla molemmat joukkueet saivat aikaiseksi ainoastaan  puolenkymmentä kolmostilannetta.  Ulkopelissä nähtiinkin näyttävimmät suoritukset avausjaksolla. Esimerkkinä Henri Heikkisen upea syöksykoppi kotitustilanteessa. Jakson voittojuoksun iski kolmannessa vuorossa Henri Puputti, jonka sivalluksella kotiin eteni Sami Haapakoski.

Toinen jakso

Sami Mikkolanaho kotiutti kerran kovalla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Sami Mikkolanaho kotiutti kerran kovalla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Tauon jälkeen peli ei juurikaan muuttunut. Tilannetta tuli nihkeästi, mutta juoksujen makuun päästin kuitenkin jo avausvuorossa. Lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho iski kovalla kolmospesäsivalluksella kotiin Juha-Matti Jaatisen. Näissä lukemissa mentiin aina kolmanteen vuoropariin saakka. Siinä Vedon Janne Mäkelä iski ensin kotiin Severi Lassilan. Johtojuoksun taituroi Haapakoski Teemu Isokedon edetessä. Mäkelän onnistuttua viimeisessä vuorossa toistamiseen Vimpelille riitti kahden juoksun johdon puolustaminen. Sasu Iivarisen pussarilla lyöty juoksu jäi ottelun viimeiseksi, kun kotiin pinkoi Jere Saukko.

Ankkurien palkitut:
I Petrus Puputti
II Jere Saukko

Tilastot (www.pesislive.fi)

Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”13″]