Jussit nurin kotareissa!

Seinäjoki – Alajärvi 1-2k (4-0, 2-6, 0-0, 2-3)

Pitkien pelien sarja sai jatkoa, mutta tällä kertaa kotituslyönti-kilpailusta otettiin komea voitto. Ensimmäisen jakson tahmeus hävisi Jere Saukon kunnarin myötä ja Joni Matintupa näpäytti Superin voittojuoksun.

Jere Saukko käynnisti Ankkurien takaa-ajon toisella jaksolla. Kuva:K-Media/Jukka Ketonen.

I jakso

Alajärvi lähti otteluun varamiehisenä, sillä sekä Kari Kellokoski että Juha-Matti Jaatinen olivat sivussa kokoonpanosta.  Poissaolojen myötä jälleen uusi nimi kirjattiin Superpesiksen aikakirjoihin, kun Joonas Riikilä debytoi Ankkuri-paidassa. Ankkurit aloitti sisältä, mutta lyöntipeli ei ottanut kulkeakseen ja otteet muistuttivat tiistain Hyvinkää-ottelua. JymyJussit teki sen sijaan kärjestä heti tilanteen ja Jukka-Pekka Vainionpää tinttasi vastustamattomalla kolmospuolen kupperillia johtojuoksun. Toinen vuoropari meni täsmälleen samalla käsikirjoituksella ja Vainionpään lyöntivuoron jälkeen kotijoukkue johti 2-0. Kolmannessa vuorossa Ankkuritkin sai jo sisäpeliään auki, mutta paras terä kotiutustilanteessa meni Ville Viidan linkkuun. Kolmannen tasoittavalla JymyJussit karkasi omille teilleen Markus Hallasuon kakkospuolen pitkän viivan kumuralla, joka sirvahti räpylän kautta läpi kahden juoksun arvoisesti. Viimeisessä vuorossa Ankkurit ei saanut kirivaihdetta silmään ja Jussien ei tarvinnut käyttää viimeistä sisävuoroaan. Kolmostilanteet 7-1 kotijoukkueelle.

II jakso

Ankkurit teki lyöntijärjestykseen pientä viilausta tauolla. Viljo Sillanpää vaihdettiin numerolle kaksi. Se tuntui piristävän joukkuetta, sillä jakson alkuun Ankkurit torjui hienosti JymyJussien kotiutusyritykset ja sai siitä hengen päälle. Ensimmäinen sinikeltaisten sisävuoro oli hurjaa myllytystä ja pitkän lyöntivuoron jälkeen tilanne oli taululla jo 0-5. Ilotulituksen aloitti Jere Saukko ykköstilanteen kunnarillaan. Sasu Iivarinen kotiutti Saukon ja hetken kuluttu Petrus Puputti pistä pystärin väliin Iivarisen edetessä. Iivarinen pääsi mailan varteen vielä toistamiseen ja kumuroi merkkaamattomalla siivulla kotiin Sillanpään. Toisessa vuorossa JymyJussit oli aseeton eikä Ankkuritkaan lisäjuoksuihin pystynyt tilanteista huolimatta. Kotijoukkueen kolmas sisävuoro toi vihdoin tulosta, kun vaihtotilanteessa Ankkurit avitti Mikko Vainionpäätä yhden juoksun arvoisesti. Alajärven kolmas vuoro päättyi nollalla palolla vuoronvaihtoon, mutta sitä ennen 18-vuotias Joonas Riikilä iski miesten Superpesiksessä avausjuoksunsa kotiuttamalla Puputin. JymyJussit sai vielä yhden kavennusjuoksun, mutta jakso selkeästi Ankkureille. Sen osoittavat myös kolmostilanteet, jotka sinikeltaiset veivät 12-5.

Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen
Tv-ottelut sopivat mainiosti Viljo Sillanpäälle. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Supervuoro ja kotiutuslyöntikilpailu

Ankkurien Supervuoron alku oli nihkeää, mutta loppupää teki tilanteen. Parista yrityksestä huolimatta juoksuja ei syntynyt. Ulkovuorossa Viljo Sillanpään huikeat suoritukset estivät JymyJussien juoksujen synnyt ja edettiin kotiutuslyöntikilpailuun. Alajärvi aloitti sisältä ja teki kolme juoksua Sami Mikkolanahon, Iivarisen ja Joni Matintuvan lyönneillä. JymyJussit pystyi kahteen kotiutukseen ja Ankkurit nappasi hyvien ulkopelisuoritusten myötä komean ja tärkeän voiton!