Ankkurit aiheutti Koplalle kauden ensimmäisen kotitappion!

Kouvola – Alajärvi 0-1 (2-7, 2-2)

Ankkurit tuli peliin hirmumyrskyn lailla ja johti avausjaksoa parhaimmillaan 7-0. Lukkarien kilpailussa Joni Rytkönen voitti kärpäskisan, mutta Janne Kivipelto tylsytti Kouvolan vaihtolyönnit ja oli Sasu Iivarisen ohella ulkokentän hahmo. Sisäpelissä lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho sai loistavaa tulitukea muulta joukkueelta.

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Janne Kivipelto vei lukkaritaistelun nimiinsä ja Sasu Iivarinen oli ulkona rautaa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Ensimmäinen jakso

Kouvolassa keli oli tämän kauden tyyliin tuulinen ja viileä. Pieni sateen uhka oli myös ilmassa. Se ei sisältä pelin aloittanutta Ankkuri-ryhmää haitannut. Sinikeltainen ryhmä laittoi ajon päälle ja aloitti juoksutehtailun. Aki Orava kumuroi merkkaamattomalla kotiin Petrus Puputin ja jatkoa seurasi Sami Mikkolanahon kumuralla, Sasu Iivarisen pussarilla ja Henri Heikkisen välilyönnillä. Tuojina Jere Saukko, Orava ja Iivarinen. Kouvola meni vierailijan aloituksesta sen verran sekaisin, että se ei saanut avaussisävuorossaan etenijää kolmoselle asti.

Toinen vuoro oli jatkumoa Alajärven hurmokselle. Kari Kellokosken, Mikkolanahon ja Janne Kivipellon lyönneillä Ankkurit siirtyi jo 7-0 johtoon. Jakson loppuosa oli enempi kosmeettista. Kouvolan lyömät kaksi juoksua olivat laiha lohtu kotijoukkueelle.

Toinen jakso

Kauden toinen paikallisvääntö tiistaina 23.6. klo 18.00. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Sami Mikkolanaho iski kolme juoksua tärkeisiin kohtiin. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Toisella jaksolla peli muuttui ja juoksuilla ei enää juhlittu avausjakson tapaan. Ankkurit oli tilanteiden valossa kuskin paikalla toisellakin jaksolla vieden kotiututilanteet 7-4. Juoksujen teon aloitti kuitenkin kotijoukkue Kouvola, kun Sasu Toikka pisti pallon väliin ja Tommi Mäentausta juoksi. Alajärvi ei tästä häkeltynyt, vaan Mikkis paukautti 3-saumasta pelin tasoihin. Toisessa vuoroparissa vieraat siirtyivät harhaheiton turvin juoksun johtoon. Se ei kestänyt aivan loppuun asti, sillä Toikka laittoi toistamiseen pallon väliin ja tasoitti jakson. Ankkurit ei viimeisen tasoittavalla saanut enää parasta koneesta irti. Alajärvi aiheutti Koplalle kauden ensimmäisen kotitappion ja vei mukanaan kaksi arvokasta sarjapistettä Kouvolan jäädessä nollille.

Ottelun tilastot (www.pesislive.fi)