Ankkurit taipui Sotkamolle toistamiseen

Alajärvi – Sotkamo 0-2 (3-4, 2-7)

Sotkamon Jymy pystyi nostamaan tasoaan selvästi tiistain koitoksesta ja otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ratkaisupaikoissa kokemus jylläsi Jani Komulainen ja Roope Korhosen muodossa.

I jakso

Ottelun alussa kotijoukkue hermoili ulkopelissään ja Sotkamo siirtyi helpohkosti kahden juoksun johtoon. Ankkurit sai kuitenkin pelijuonesta kiinni toisessa vuoroparissa. Siinä Janne Kivipellon ja Joni Matituvan sivalluksilla Alajärvi nousi tasoihin 2-2. Roope Korhosen johtojuoksun Ankkurit kuittasi Sami Mikkolanahon siivulla, mutta jakso ratkesi Antti Hartikaisen kopiksi tarkoitetun lyönnillä. Auringonkin avustuksella pallo putosi väliin ja Sotkamo karkasi jaksovoittoon. Kolmostilanteet menivät Ankkureille 10-6, mutta Jymyn kotiutustehot olivat reippaasti korkeammat.

II jakso

Sasu Iivarinen oli vahvassa vireessä sisällä ja ulkona. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Toisen jakson alku oli vielä tasaista aina 2-3 tilanteeseen saakka. Sasu Iivarisen kahdella lyödyllä Alajärvi rimpuili mukana pelissä, mutta neljännessä vuorossa Sotkamo rykäisi kunnolla kaulaa. Roope Korhosen ja Topi Korhosen iskuilla se karkasi jo 2-6 johtoon ja Kosti Rautiainen iski jaksolle loppuluvut 2-7. Toisella jaksolla kolmostilanteet menivät sitten vierailijoille 12-7.

Tilastojen valossa kotijoukkueen onnistujia olivat sisäpelissä Kari Kellokoski  ja Aki Orava. Kellarin prosentit näyttivät 88 ja Akilla vastaava lukema oli 71%. Myös Juha-Matti Jaatinen, Viljo Sillanpää ja Joni Matintupa suorittivat lähes 70% tehoilla. Jere Saukko toi kolme juoksua ja Sasu Iivarinen onnistui kotiuttamaan kahdesti. Ottelun kotiutusprosentissa oli melkoinen ero. Vastustaja pystyi iskemään ukkoa tupaan reippaan 60% teholla, kun kotijoukkueen lukema jäi 30 prosentin tuntumaan