Voitto!

Vimpeli – Alajärvi 1-2s (3-2, 0-1, 2-3)

Sasu Iivarinen ratkaisi Supervuoron läpärillään. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Hulppeasta säästä nauttimaan tullut runsaslukuinen yleisö sai nähdä jännittävän ottelun.  Jos peli oli tiukka edellisviikolla Kitrolla, niin samoissa merkeissä jatkettiin saaressakin. Ratkaisu nähtiin vasta Supervuorossa, jossa Sasu Iivarinen paukautti pallon takaa jokeen kolmen juoksun arvoisesti.

I jakso

Ankkureilla oli kuitenkin hyvä lähtö otteluun, mutta avausvuorossa se ei pystynyt juoksujen tekoon. Vimpelikään ei tilanteilla juhlinut, mutta onnistui Janne Mäkelä toisen vuoroparin iskuilla siirtymään ottelussa 2-0 johtoon. Alajärvi sai koneen käyntiin kunnolla viimeisessä sisävuorossaan. Ensin Janne Kivipelto kotiutti Juha-Matti Jaatisen. Ja heti perään samaan pystyi jokeri Sami Mikkolanaho, jonka 3-puolen raisulla vedolla kotiin ehti Aki Orava. Kotijoukkue Vedolla oli kuitenkin tasoittava sisävuoro ja se teki heti kärjellä palottoman ajotilanteen, josta Henri Puputti näpäytti voittojuoksun. Kolmostilanteet menivät ensimmäisellä jaksolla Ankkureille 5-6. Kumpikin lukkari: Janne Kivipelto ja Janne Heimonen sai parhaan terän pois lyöjistä ja lukuisat ykköspalot sävyttivät jaksoa.

II jakso

Ensimmäinen sisävuoro meni molemmilta joukkueilta, jälleen ykköspalojen myötä, juoksuitta. Toisessa vuorossa  Ankkurit torjui Vedon rynnistyksen, kun Kivipellon syötöt tylsyttivät kotijoukkueen kotiutusyritykset. Ankkurien sisävuoro näytti kuivuvan kuivui kahden palon estämistilanteeseen. Petrus Puputin ja Mikkolanahon toimesta saatiin vielä kotiutusyritys, joka kariutui Henri Puputin syöksykoppiin. Kolmannessa vuoroparissa Veto rakensi palottoman ajon, jonka Ankkurit pystyi upeasti torjumaan. Jere Saukko nappasi H. Puputin tulisen 3-puolen iskun kiinni ja astui ensin pesään ja poltti etenijän vielä kotiinkin ja Mäkelän iskun nappasi kopiksi Petrus.

Sami Mikkolanaho kotiutti tehokkaasti Saarikentällä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Hienoista ulkopelisuorituksista sinikeltaiset saivat virtaa myös sisäpeliin. Kärki ruuvasi miehet luukkuun ja syntyneestä ajosta Mikkolanaho paukautti Saukon kotiin. Viimeisessä lyöntivuorossa Vimpeli väänsi väkisin tilanteen Mäkelälle, mutta juoksujen teko ei onnistunut ja jakso Ankkureille!

Supervuoro

Alajärvi aloitti sisältä ja teki kärjestä heti tilanteen Mikkolanaholle, mutta juoksuja ei syntynyt. Sasu Iivarisen tullessa mailan varteen elettiin 1-2.tilannetta. Sale paukautti pallon takaa läpi ja siirsi vierailijat 0-3 johtoon! Vimpeli ei  luovuttanut vaan rakensi omassa lyöntivuorossaan ajotilanteen Puputille, joka kavensi tilanteeksi 1-3. Seuraavasta ajosta Mäkelä löi Vedolle jo toisen juoksun, mutta Aki Oravan jäätävä ulkopelisuoritus päätti ottelun!