Ankkurien ja Lipon välille ei tällä kertaa jännitysnäytelmää syntynyt niin kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Oulun peli alkaa rullaamaan ensimmäisen jakson loppupuolella ja saa otteluun hallinnan.

Ensimmäinen jakso alkaa tasaisesti. Oulu karkaa jakson lopulla voittoon.

Ensimmäisen vuoro on molemmilta joukkueilta loistavaa ulkopeliä ja tilanteilla ei mässäillä.  Kumpikaan joukkue ei saa miestä kakkospesää pidemmälle.

Toisessa vuorossa nähdään jakson ensimmäiset juoksut. Ankkurien aloittava sisävuoro näyttää jo kuivuvan, mutta Pyry Alasen takakentän puhkaisulla saadaan takatilanne päälle.  Seuraava lyöjä Jami Lassila lyö loistavan kakkosjatkekumuran ja Tuukka Etulan ei tarvi kuin hölkätä kotiin numeroiksi 1-0.  Oulu avaa myös omalla vuorollaan jakson juoksutilin, kun joukkueen kärki Kasperi Salmela lyö loistavalla kumuralla Tino Alaspään kotiin.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit ei lisäjuoksuja saa, vaikka kärki rakentaa palottoman ajotilanteen. Tilanne kuolee nopeasti koppilyönteihin. Oulu sen sijaan onnistuu loistavasti, kun mättävät taululle viisi lisäjuoksua. Juoksujen lyöjinä kunnostautuu Harri Kolehmainen, Markus Hallasuo, Aapo Hiltunen ja Kasperi Salmela. Yksi juoksuista syntyy kakkospesän harhaheitolla.

Viimeiseen vuoroon lähdetään tilanteessa 1-6. Ankkurit ei Oulun kolmannen vuoron tykitykseen pysty vastaamaan.  Ankkurit saa kahdella palolla kerran miehen kolmospesälle. Tilanne kuivuu kuitenkin turhaan takapaloon ja jakso Lipolle lukemin 1-6.

Toinen jakso Lipon näytöstä.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Oulu siirtyy aloittavalla kolmen juoksun karkumatkalle. Tapani Piri pamauttaa ensimmäisenä pallon kakkosjatkeelta maisemiin. Oskari Salmela juoksee kotiin ykköspesältä asti ja Piri itse juoksee kunnarin. Kolmas juoksu syntyy vapaataipaleella. Oulun lukkari Miika Keski-Petäjä sotkee Ankkurien sisäpeliä, mutta kerran mies saadaan kotiin, kun Oulun tappoheitto karkaa kakkospesältä hieman sivuun. Elmeri Koivusalmi käyttää tilanteen hyväksi ja karkaa kolmoselta tilanteeksi 1-3.

Oulun loistava sisäpeli saa jatkoa toisessa vuorossa. Tapani Piri on jälleen ensimmäisenä asialla puhkaisten takaa keskeltä pallon maisemiin yhden juoksun arvoisesti. Juoksun tuojana Tino Alaspaa. Oulu lisää vielä johtoaan tilanteeksi 1-6 Markus Hallasuon ja Oskari Salmelan lyönneillä.  Ankkurien sisävuoro on umpisurkea, kun neljä miestä käy vaan mailan varressa ja kolme paloa taululle.

Oulun kolmas sisävuoro tuottaa yhden kolmostilanteen ja myös yhden juoksun. Hallasuo pääsee viimeisenä lyöjänä yrittämään kotiutusta ja onnistuu loistavalla kumuralla saattamaan Ari Lankisen kotipesään. Ankkurit saa omalla sisävuorollaan kärjestä palottoman ajotilanteen päälle, mutta mies saadaan kotiin vain kerran Juho Ihamäen välilyönnillä. Juoksun tuojaksi merkataan Kasper Mäkelä.

Viimeisessä vuorossa Oulun loistava sisäpeli jatkuu. Heti ensimmäisenä lyöjänä Niko Korhonen paukauttaa kakkosluukusta pallon maisemiin kunnarin arvoisesti. Korhonen pääsee tuulettamaan heti perään tuplajuoksua Aki Toikan lyönnillä. Oulu lisää taululle vielä kolme juoksua. Hallasuo kotiuttaa pussarilla Alaspään kotiin ja samalla Ankkurit heittää harhaan kolmoselta. Aki Toikka käyttää tilanteen hyväksi ja kirmaa kotiin. Hallasuo paukauttaa vielä seuraavalla lyönnillä pallon kakkosluukusta maisemiin ja Piri tuo tilanteeksi 2-12.  Ankkurit ei saa tasoittavalla lohdustusta kuin yhden juoksun verran, kun Oulu lahjoittaa kakkospuolen harhaheitolla yhden pinnan. Juoksun tuojaksi merkataan Joona Peltokangas.

Ottelu Oulun Lipolle jaksoin 0-2 (1-6, 3-12)

OTTELUN TILASTOT

LEHDISTÖTILAISUUS