ALAJÄRVI – OULU 0-2 (1-5, 3-7)

Oulun Marko Pelkonen oli kentän kuningas, kun Oulu korjasi talteen kaikki sarjapisteet pirteän sisäpelinsä turvin. Kotijoukkueen lyöntipeli sen sijaan oli vaisua. Siitä kertovat kolmostilanteet, jotka menivät vieraille 20 – 10.

Ilonaiheet olivat vähissä Ankkuri-leirissä Oulu-ottelussa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I JAKSO

Ottelu avattiin hermostuneissa merkeissä eikä Ankkurit saanut etenijää kolmospesälle. Myös Oulun sisäpeli kangerteli, kun Ville Väliaho oli mukana taiteilemassa kaikkia paloja. Toinen sisävuoro oli kotijoukkueelta yhtä vaatimaton eikä kärkeä saatu kakkospesää pidemmälle. Ottelun ensimmäinen kolmostilanne nähtiin vasta toisen tasoittavalla. Oulu pääsi yrittämään kotiutusta kaksi kertaa, mutta kotijoukkueen ulkopeli kesti painostuksen.

Ankkurien lyöntipeli ei auennut vielä kolmannessakaan vuorossa ja joukkue oli yhä ilman kolmostilannetta. Oulu laittoi tasoittavallaan pesät täyteen ilman paloja. Marko Pelkonen iski ensin kakkossaumasta 1-0 ja seuraavalla siivulla 1-2-tilanteesta kakkospesästä pallon maisemaan ja Lippo Pesis siirtyi 2-0 johtoon. Jatkotilanteesta Oulun Matti Korhonen kumuroi komean läpilyönnin takaa keskeltä ja vieraan karkasivat jo neljän juoksun johtoon. Antti Korhosen taituroidessa vielä yhden juoksun oli Ankkureilla liian kova mäki kiivettävänä neljännen tasoittavalla. Mikael Penninkankaan 1-5 kavennus oli Ankkureille laiha lohtu Oulun jaksovoitossa.

II JAKSO

Oulu aloitti toisen jakson lyönnit ja asialla oli jälleen Pelkonen. Ensin mies iski kakkossaumasta avausjuoksun ja ulkokentän avustuksella samalla lyöntivuorolla tuli vielä toinen tikki. Ankkurit kavensi Sami Mikkolanahon välilyönnillä lukemiksi 1-2.

Toisessa vuorossa vieraat rakensivat kahden palon ajon, josta jokeri Janne Luhtavaara onnistui siirtämään Oulun 3-1 johtoon. Tasoittavallaan Alajärvi joutui tekemään vaihdon, kun Rami Mäkinen tuli peliin Aki Oravan siirtyessä jokeripaitaan. Tilannetta saatiii päälle, mutta juoksua ei syntynyt.

Kolmannessa vuorossa Pelkosen huikea lyöntivire jatkui, kun mies iski pallon väliin juoksun arvoisesti. Pitkän sisävuoron jälkeen Oulu oli karannut jo ratkaisevan tuntuisesti 7-1 johtoon. Kolmannen tasoittavalla Sasu Iivarisen kakkosrajapuhkaisu kavensi lukemiksi 7-3.

Viimeisessä vuorossa molemmat joukkueet jäivät juoksuitta.

Palkitut

I Rami Mäkinen

II Kari Kellokoski

Tilastot