Ankkurit haki tärkeät kaksi pinnaa perjantaina Puijon Pesäpallostadionilta. Ottelu oli erittäin tasainen alusta loppuun.  Molemmat joukkueet pelasi vahvaa ulkopeliä. Kolmostilanteet ottelussa tasataan 11-11.

Heti ensimmäisessä vuorossa nähdään, että molempien ulkopeli toimii loistavasti. Molemmilta kuitenkin nähdään yksi kolmostilanne vuorossa. Ankkureille tasoittavalla vuorolla rakentuu paikka viimeiselle lyöjälle Antti Toivolalle. Antin yritys kuitenkin kantaa kopiksi. Toisessa vuorossa sama kaava jatkuu, mutta avausjuoksu nähdään. Puijo jää omalla vuorollaan ilman kolmostilanteita. Ankkurit rakentaa jälleen Toivolalle tilanteen, joka on jälleen viimeinen lyöjä. Toivolan viimeinen lyönti on loistava ja puhkaisee kolmoskopparin räpylän alta pallon maisemiin ja Atte Kuosmanen saa lönkötellä tilanteeksi 0-1. Kolmannessa vuorossa Puijo avaa juoksutilinsä, kun Antti-Jussi Toropainen kotiuttaa loistavalla kumuralla Okko Rädyn. Ankkurien sisävuoro kulkee lähes samaa kaavaa. Kolmostilanne rakentuu jälleen viimeiselle lyöjälle ja se on tälläkin kertaa Toivola. Toivolan yritys jää kuitenkin etulukijan räpylään. Jakson viimeinen vuoro alkaa Puijon kärjen osalta loistavasti järjestämällä yhden palon ajotilanteen. Joonas Riikilän lyönti kuitenkin kantaa kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Toropainen pääsee kuitenkin yrittämään vielä viimeisenä lyöjänä kotiutusta ja onnistuu loistavalla kolmosjatkelyönnillä kotiuttamaan Seeti Surakan. Ankkurit myös rakentaa hyvin tilannetta päälle. Tuukka Etula yrittää kotiutusta takatilanteessa keskipompulla, mutta ilman onnistumista. Ankkurien painostus päättyy turhaan kopinnostopaloon, kun Lauri Ihamäen viimeinen lyönti takatilanteessa kaartaa laittomaksi. Jakso Puijolle lukemin 2-1.

Ankkurien toinen jakso alkaa hyvin. Kärki rakentaa ajotilanteen ja yksi onnistuminen tulee, kun Lauri Ihamäki lyö loistavalla kakkospussarilla Mikael Penninkankaan kotiin. Puijon tilanteiden rakentelu omalla vuorollaan on vaikeaa ja isoin syy siihen on Pyry Alasen loistava lukkaripeli. Yksi kotiutustilanne kuitenkin rakentuu Riikilälle, mutta lukkari Alasen syötöt vaikeuttaa yrityksiä ja vuoron vaihtoon mennään Ankkurien 0-1 johtoasemassa. Ankkurien toisen sisävuoron voidaan kiteyttää yhteen lauseeseen, minkä myös ruutu+ selostaja päästää suustaan vuoron jälkeen ”Ankkurit ei saanu oikein mitään aikaan”.  Puijo näyttää omalla vuorollaan jo tasoittavan ottelun, kun Toropainen puhkaisee kakkosrajan. Pitkän tuomarikeskustelun jälkeen kuitenkin lyönti tuomitaan laittomaksi. Kolmannessa vuorossa nähdään kaksi juoksua ja niistä vastaa Ankkurit. Ensimmäinen juoksu syntyy Puijon ulkokentän avustuksella. Penninkangas on palaa, kun lukkari Surakka syöttää väärän ja kakkoselta kärkkyvä Mikael on kaukana pesästä. Heitto kuitenkin kantaa raakasti yli pesän ja Mikael juoksee kotiin lukemiksi 0-2.  Atte Kuosmanen vastaa seuraavasta juoksusta kotiuttamalla loistavalla kumuralla Nestori Yli-Sissalan. Neljännen aloittavalla vuorolla Ankkurit ei onnistu, mutta Puijolta alkaa peli loistavasti. Jokeri Misa Märsylä lyö ensimmäisenä lyöjänä ja ensimmäisellä lyönnillä pallon kakkosrajasta maisemiin kunnarin arvoisesti. Tilanteet tämän jälkeen jatkuu ja Waltteri Hämäläinen kotiuttaa Märsylän näpillä. Ankkurien puolustaminen kuitenkin jatkossa kestää ja jaksovoitto niukasti lukemin 2-3.

Supervuoro on luokatonta sisäpeliä molemmilta ja tilanteita ei saada päälle. Kotarin sisältä aloittaa Puijo ja onnistuu vain kerran Valtteri Pirisen kotiutuksella. Ankkureilta kotari alkaa hienosti, kun Lauri Ihamäki ensimmäisessä parissa kotiuttaa Olavi Perälän. Kolmas pari ratkaisee voiton Ankkureille. Vili Siltala lyö loistavan kumuran väliin ja Mikael Penninkangas tuo voittojuoksun. Ottelun loppunumerot 1-2 (2-1, 2-3, 0-0, 1-2k)

OTTELUN TILASTOT

Ankkurien parhaana ottelussa palkittiin Atte Kuosmanen (Kuva: Jani Vuorela)