Kitee – Alajärvi  2-1 (0-3, 3-0, 1-0)

Avausjaksolla Ankkurien ulkopeli oli pelkkää betonia ja Sami Mikkolanaho iski tarvittavat juoksut. Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja supervuorossa ratkaisu lähti Sami Partasen mailasta.

Henri Heikkinen sivaltaa Kiteen Rantakentällä

Molemmat joukkueet aloittivat pelin sisällä terävästi ja kotiutustilanteita nähtiin heti avausvuorossa. Kitee ei aloittavallaan juoksuja saanut. Tasoittavalla Ankkurien Henri Heikkinen täytti kenttäpesät ja Sami Mikkolanaho iski kakkossaumasta Ankkurit 1-0 johtoon.

Toisessa vuoroparissa Kitee sai kahdella palolla ajotilanteen, mutta Ville Väliaho irrotti etenijän ja vuoro vaihtui. Alajärven tasoittava oli tuloksekkaampi, kun Mikkolanaho kumuroi viimeisenä lyöjänä kotipesään Niko J. Korhosen.

Kolmannessakin vuorossa Kitee sai tilannetta päälle. Ensimmäisen merkkaamattoman välilyönnin hoiteli Viljo Sillanpää rajulla polttoheitollaan. Jatkotilanteessa Kiteen kärki kuivui kolmoselle, kun Väliahon tolppa oli lyöjälle liian vaikea. Ankkurien sisävuorolla Väliaho täytteli pesät Mikkolanaholle, joka kumuroi kolmospuolen vedolla kotiin Rami Mäkisen. Näin sinikeltaiset johtivat 3-0 KiPa:n tulleessa viimeiseen sisävuoroonsa.

Kotijoukkue ei saanut etenijää kolmoselle asti, sillä Ankkurien etukenttä hoiti tarvittavat palot Aki Orava toimiessa kaapelimestarina. Alajärven ei tarvinnut käyttää tasoittavaansa ja jakso päättyi vieraiden 3-0 voittoon.

Toisen jakson avaus meni Ankkureilta ykköspalojen myötä penkin alle. Kitee pääsi hyökkäämään ja Sami Partanen näpitti kotijoukkueen 1-0 johtoon. Toisessa vuorossa Alajärven sisäpeli toimi jo paremmin, mutta kärjen rakentama ajo kuivui koppilyöntiin. KiPa:n hieman parempi vire jatkui myös toisessa vuorossa, kun Hannes Pekkisen lyönti karkasi koppareilta juoksun arvoisesti. Vuoro päättyi jälleen Väliahon tolppaan ja etenijä kuivui kolmoselle.

Kolmas vuoro ei tuonut muutosta Alajärven sisäpeliin ja kotijoukkue pääsi juhlimaan helpoilla paloilla. Isäntien vuorokin näytti jo kuivuvan, kunnes Antti-Jussi Toropainen löi ykköstilanteessa pallon kakkosrajasta maisemaan ja kiersi kunnarin. Viimeiseen vuoroon Ankkurit lähti 3-0 tappiotilanteesta eikä saanut kirivaihdetta päälle. Näin peli eteni supervuoroon.

Supervuoron aloittavalla Partanen pisti pystymailalla pallon vastustamattomasti väliin ja siirsi kotijoukkueen juoksun johtoon ja samalla voittoon Ankkurien sisävuoron jäätyä tuloksettomaksi.