Otteluraportti

Alajärvi – Kitee 0-2 (3-4, 3-6)

Alajärven Ankkurien vaikea lukkaritilanne näkyi kotiottelussa Kiteetä vastaan. Janne Kivipellon korvaajaksi nostettu Joni Matintupa ehti pelata vain yhden ottelun ennen loukkaantumistaan. Matintupa pystyy tällä kaudella kuitenkin pelaamaan. Se milloin se tapahtuu, on vielä epäselvää. Kun lukkarit loppuivat, siirrettiin kotipesään kakkoskopparin tontilta Henri Heikkinen. Ensimmäinen jakso oli Heikkiseltä varovaista syöttelyä, mutta toisella jaksolla hän pääsi peliin paremmin mukaan. Petrus Puputti ja Aki Orava loivat tilanteita lähes tasatahtiin Kiteen hyvin pelanneen kärjen kanssa. Kotituksissa vaaka kallistui vierailijoiden puoleen, joissa KiPa oli Sami Joukaisen johdolla tehokkaampi. Joukainen sivalteli voittopuolisesti upeilla lyönneillä joukkueelleen viisi juoksua.

I JAKSO

Ankkurien avaussisän jäätyä tuloksettomaksi Kiteen Pallon kärki laittoi pesät täyteen Sami Joukaiselle, jonka 2-sauma sivalluksella vieraat siirtyivät johtoon. Alajärvi kuitenkin kuittasi toisessa vuorossa Sasu Iivarisen 2-raja iskulla ja Tuomas Tallbackan merkkaamattomalla tappikumuralla tilanteeksi 2-1. Kitee ei tästä hätkähtänyt. Kärkiosasto Hämäläinen-Posti-Rahunen laittoi jälleen pesät täyteen Joukaiselle. Polttolinjassa heittoa ladattiin sen verran, että Veli-Matti Sigvart ehti helposti kotiin ja Sami Partasen kupperilla KiPa siirtyi jälleen johtoon. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue painosti, mutta juoksut jäivät tekemättä. Joukainen sen sijaan onnistui jälleen ja siirsi Kiteen kahden juoksun karkumatkalle. Jakson viimeinen tikki lähti Sami Mikkolanahon mailasta ja näihin 3-4 lukemiin jakso myös päättyi.

II JAKSO

Kitee sai toiselle jaksolle unelma-alun. Ankkurit heittivät KiPa:n kaksi ensimmäistä juoksua ja Antti-Jussi Toropainen upotti kaksi vastustamatonta kupperia kakkospuolelle. 0-4 tappioasemasta on jaksopelissä hankalaa nousta, mutta kotijoukkue ei heittänyt pyyhettä kehään. Tallbackan välkkärillä ja Iivarisen 3-pesän puhkaisseella lyönnillä tilanne kaventui 3-4. Tähän kiri kuitenkin loppui, eikä Ankkurit, tilanteista huolimatta, saanut lisäjuoksuja. Joukainen onnistui vielä kahdesti, ja kaunisteli jakson loppuluvuiksi 3-6.