Mailattaret – Ankkurit 0 – 2 (1-11, 3-14)

Naisten edustusjoukkueen kaksi edellistä ottelua on pelattu vieraskentillä. Viime torstaina joukkue matkasi Vaasan Mailattarien vieraaksi. Ankkurit ottivat ottelun alusta saakka hallinnan omiin käsiin eikä pelin missään vaiheessa ollut epäselvää, kumpi ottelusta pisteet tulee itselleen ottamaan.
Avausjakson Ankkurit vei nimiinsä selvästi 1-11-numeroin. Avausjakson selkeästi näkyvin hahmo oli neljä juoksua lyönyt Roosa Aho. Toisella jaksolla Mailattaret sai hieman omaa sisäpeliään auki, mutta se ei riittänyt Ankkureiden vahvan sisäpelin rinnalla. Toisella jaksolla Ankkurit hurjasteli 14 juoksua tulostaululle, Mailattarien jäädessä kolmeen juoksuun. Toisen jakson onnistujiin kuuluivat kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Vilja Valkonen sekä myös neljä juoksua lyönyt Oona Haapasalo. Eeva Honkaperä onnistui myös iskemään kunnarin tyhjään kenttään.

Kinnula – Ankkurit 0 – 2 (0-11, 1-10)

Samaisen viikon lauantaina Ankkurit kohtasivat Kinnulan Kimmot poikkeuksellisesti Toholammilla. Täksi kaudeksi Toholammin kanssa hynttyyt yhteen lyönyt Kinnula oli ollut alkukaudesta hyvässä pelivireessä. Tällä kertaa kotijoukkueena toiminut Kinnula joutui toteamaan Ankkureiden ulkokentän ja eritoten sisäpelin liian vahvaksi voittoa ajatellen.

Ankkurit jatkoi Vaasassa kohentunutta pelivirettään. Avausjaksolla luu lyötiin vastustajan kurkkuun heti avausvuorossa, eikä sen jälkeen ottelun hallitsijasta ollut epäselvyyttä. Avausjakson onnistujiin kuuluivat kunnarit iskeneet Carita Tunkkari ja Eeva Honkaperä sekä yhteensä viidesti onnistunut parivaljakko Oona Haapasalo & Roosa Aho. Ankkureiden pelissä erityisesti ulkopeli oli uomissaan, eikä Kinnula saanut jaksolla ainuttakaan juoksua aikaiseksi.

Toisella jaksolla Kinnula pääsi avausvuorossa hetkellisesti johtoon Ankkureiden avittamalla harhaheitolla. Onni oli kotijoukkueelle lyhytaikaista, sillä toisessa ja kolmannessa vuorossa Ankkurit iskivät taululle laajalla rintamalla yhteensä 9 juoksua mikä siivitti toisen jakson 1-10-jaksovoittoon. Läpilyöntivireen löytänyt Vilja Valkonen kiersi jälleen kentän kunnarin arvoisesti.

– Kahden pelin saaliina hankitut kuusi pistettä maistuu enemmän kuin hyvältä. Meillä oli lähtökohtaisesti hyvät kotijoukkueet vastassa. Pystyimme kuitenkin lunastamaan itsellemme asetetut odotukset ja saimme hyvän tuloksen molemmista otteluista. Ilahduttavaa oli myös laajalla rintamalla tapahtuneet onnistumiset joita on alkaudesta tovi odotettu. Kauden teemana on ollut välttää täydellisiä ohipelejä, parista tappiosta huolimatta olemme pystyneet pelamaan jaksoittain hyvää pesäpalloa ja uskon, että taso tästä paranee kun kelit toivottavasti lämpeävät.

Kärkikamppailu päättää kevätkauden

Ankkureiden kevätkauden viimeinen ottelu ennen pientä juhannustaukoa pelataan Haapajärven Pesä-Kiilojen vieraana. Pisteiden valossa alkukauden kaksi lohkon parasta joukkuetta kohtasivat aiemmin keväällä Alajärvellä, jolloin Haapajärvi oli supervuorossa 1-2-jaksoin parempi.

Haapajärvi on lohkon ainut tappioton joukkue, eikä ole menettänyt pisteitä muille kuin liitolle.
Keskiviikon otteluun Ankkurit lähtee nöyrästi, mutta revanssi mielessä. Kotiottelussa kärsitty tappio halutaan kääntää juhannustauon kunniaksi voitoksi.

– Tottakai kärkiottelu nostaa latausta ja Alajärvellä nähtiin ihan reipashenkinen ottelu, joten samaa voisi olettaa näkevän Haapajärvelläkin. Minimitavoite on saada kotimatkalle vähintään piste matkaa, jos on tullut enemmän niin ollaan sitten kovasti tyytyväisiä. Kevätkausi on mennyt pisteiden valossa ihan tavoitteiden mukaisesti, jopa ylikin.

Kuva: Matias Hyytiäinen