Hyvinkää – Alajärvi 1-2s (5-2, 1-3, 0-1)

Ensimmäisen jakson esityksen jälkeen herkimmät kannattajat varmaankin sirottelivat tuhkaa päälleen, mutta Ankkurit ei vaipunut itsesääliin. Joukkue kokosi komeasti itsensä ja väänsi todella arvokkaan voiton Pihkalassa Hyvinkään Tahkosta.

Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen
Viljo Sillanpää oli ulkokentän hahmoja Pihkalassa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Ensimmäinen jakso

Hyvinkään Tahko tarjoili 100-vuotisjuhlaottelunsa aluksi Ankkureille sokkihoitoa. Juha Puhtimäki paukautti ottelun ensimmäisellä lyönnillä ykköstilanteessa pallon unelmavedolla muuntajalle. Kotijoukkue siirtyi ensimmäisessä vuorossa jo 3-0 johtoon, kun Juha Korhonen kotiutti Puhtimäen. Korhonen iski neljännessä vuorossa vielä kaksi ja siirsi Tahkon jo viiden juoksun johtoon. Liekö televisiokameroiden aiheuttamaa jännitystä vai mitä, mutta Ankkurien sisäpeli oli ensimmäisellä jaksolla melko sekaisin aina neljännen tasoittavalle asti. Ennen viimeistä sisävuoroa oli sinisiin sonnustautunut etenijä nähty kolmospesällä vain kerran. Neljänessä vuorossa Alajärvi onnistui kaventamaan jakson loppuluvuiksi 5-2 Kari Kellokosken ja Sasu Iivarisen kuppereilla. Huonosti sujunut jakso päätettiin komeisiin suorituksiin ja se lupasi parempaa toiselle jaksolle.

Toinen jakso

Jos oli Tahkon aloitus ensimmäisellä jaksolla hyytävä, samaa voi sanoa Ankkureiden rynnistyksestä toisen jakson aloittavalla. Vierasjoukkue ruuvasi ajon päälle ja Sami Mikkolanaho paukautti kovaa keskelle Aki Oravan edetessä. Jatkoa seurasi Janne Kivipellon ja Juha-Matti Jaatisen kumuroilla. Juoksujen tuojina toivat Kellokoski ja Iivarinen. Näin Alajärvi karkasi heti kättelyssä 0-3 johtoon ja tiukan ulkopelin myötä se riitti myös komeasti jaksovoittoon. Ulkopeli oli kauttaaltaan tiivistä ja esiin voi nostaa ainakin koppari Viljo Sillanpään upeat suoritukset ja Janne Kivipellon hyvin rytmitetyn lukkaroinnin.

Supervuoro

Ankkurit aloitti sisältä ja Petrus Puputti karkasi kierteisellä kolmosrajapörriäisellä suoraan kakkoselle. Hyvin vaihdellut Kellokoski hoiti miehen luukkuun ja pöytä oli katettu Mikkolanaholle. Kauden 33 lyöty juoksu näki päivänvalon, kun Juha Korhosen hanska ei pitänyt ja Puputti karkasi helpon juoksun. Ankkurit yritti kotiutusta vielä pariin otteeseen, mutta tuloksetta. Supervuoron tasoittavalla Tahkon erinomaisesti pelannut kärkipari Lauri Vierimaa-Juha Puhtimäki väänsi väkisin Hyvinkäälle ajon, mutta sinikeltainen muuri kesti kaikki iskut ja riemukas voitontanssi sai alkaa.