Kouvola – Alajärvi 2-0 (5-1, 2-0)

Mitalisuosikiksi rankattu Kouvola oli odotetun kova kotikentällään ja hallitsi varsinkin avausjaksolla ottelua. Ankkureilla oli vaikeuksia tilanteiden rakentelussa ja kotiutusyritykset jäivät vähiin. Ankkureiden Riku Niemi toi uransa ensimmäisen juoksun miesten pääsarjassa.

Sami Mikkolanaho purkamassa ajoa lauantain Kouvola-ottelussa.

I JAKSO

Ankkurit voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Kouvolan aloitti sisällä tehokkaasti, kun jokeri Teemu Nurmio kumautti kakkostilanteessa pallon kunnarin arvoisesti läpi siirtäen  kotijoukkueen 2-0 johtoon.  Matti Latvalan onnistuttua vielä puhkaisemaan 3-puolen tuli Ankkurit sisälle kolmen juoksun takaa-ajossa. Ankkurien ensimmäinen sisävuoro ei tuottanut tilannetta.  Kauden avausjuoksu nähtiin toisen tasoittavalla, kun Aki Oravan kakkospussivarrella kotiin eteni Riku Niemi ja tilanne kaventui lukemiin 3-1.

Kolmannessa vuorossa ei lisäjuoksuja tilanteista huolimatta nähty. Neljännen aloittavalla KPL iski vielä kaksi lisäjuoksua. Alajärven viimeiseen sisävuoroon tultiin lukemissa 5-1, joihin jakso myös päättyi.

II JAKSO

Ankkurien avausvuoro kuivui kärjen takana tehtyihin paloihin. Kouvolan Teemu Nurmio toisti temppunsa ja kiskaisi pallon 2-puolelta maisemaan ja kiersi toisen ottelussa toisen kunnarinsa. 2-0 iski merkkaamattomalla Matti Latvala.  Tämän jälkeen ei sisäpelihienouksia juurikaan tarjoiltu. Koleassa kelissä molempien joukkueiden lukkarit Ville Väliaho ja Janne Kivipelto tylsyttivät vastustajan sisäpelin eikä uusia tilastomerkintöjä enää nähty. Näin Kouvola nappasi toisenkin ja jakson sekä kolme sarjapistettä.