Raahe – Alajärvi 1-0 (12-10, 4-4)

Ottelu oli kuin peilikuva keskiviikon kamppailusta. Raahe tuli Timo Vesaluoman hirmuvireellä ensimmäisen jakson lopussa rinnalle ja ohi. Kempele-pelin tapaan toinen jakso tasattiin. Ankkurien kotiutusrintama oli leveä, kun Aki Oravan 1+3 seuraksi Ville Keltikangas, Sami Mikkolanaho ja Riku Niemi löivät kaksi juoksua mieheen. Tehokkaimmat etenijät olivat kolmella tuodulla Niko J Korhonen ja Rami Mäkinen.

Aki Oravan upeista otteista huolimatta Raahe kampesi itselleen voiton. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Raahe voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Kivitalopompuilla se sai kärjen kolmoselle ja siirtyi johtoon merkkaamattomalla välilyönnillä. Ankkurit teki sen jälkeen tuplapalon ja tuli sisälle. Ensimmäisestä sisävuorosta tulikin melkoinen näytelmä. Kärjen haavoituttua Niko J Korhonen lähti avaamaan latua ja 1-2-tilanteessa Sasu Iivarinen paukautti pallon kakkospuolelta maisemaan ja Korhonen eteni kakkoselta suoraan kotiin. Jatkotilanteessa Aki Orava löi merkkaamattomalla välilyönnillä tilanteeksi 2-1. Alajärven sisäpeli jatkui upeasti, kun jokeri Ville Keltikangas löi merkkaamattomalla 2-puolen välilyönnillä kokosinisissä pelanneet vieraat 3-1 johtoon. Välillä kenttä tyhjättiin ja Viljo Sillanpään ollessa kolmosella Orava löi pallon 3-kopparin yli tuloksella 1+1. Näin Ankkurit johti avausvuoron jälkeen lukemin 5-1. Toisessa vuorossa Raahe painosti tiukasti, mutta Ankkurien ulkokenttä hoiti kotiutustilanteet tyylikkäästi.
Kolmannen vuoron aloittavalla Raahe kavensi Topi Kososen merkkaamattomalla välilyönnillä. Alajärven tasoittava tuotti tulosta, kun Sami Mikkolanaho survoi pallon merkattuna 3-saumasta kopparille asti ja Korhonen toi tilanteeksi 6-2.

Viimeisessä vuorossa Raahe sai hurmoksen päälle. Se iski armottoman pitkässä sisävuorossaan Timo Vesaluoman johdolla hurjat 10 juoksua. Näin Raahe johti, Ankkurien tullessa viimeistä kertaa sisään, juoksuin 12-6. Ankkurit heräsi vielä taisteluun, mutta takamatkaa oli liikaa. Mikkolanahon, Oravan, Kari Kellokosken ja Keltikankaan kavennusten jälkeen, puolitoistatuntisen jakson loppulukemiksi jäivät 12-10 kotijoukkueelle.

Toisen jakson ensimmäinen tilastomerkintä oli Riku Niemen merkkaamaton välilyönti, jolla kotiin eteni Rami Mäkinen. Tasoittavallaan Raahe onnistui juoksujen teossa paremmin ja karkasi heti 3-1 johtoon. Toisessa vuorossa Nestori Yli-Sissalan vaihtolyönti poltteli kopparin hanskassa ja tilanne kaventui juoksulla. Toisen tasoittavalle Raahe kasvatti johtonsa jälleen kahteen juoksuun. Kolmannen aloittavalla Niemen varsilyönnillä kotiin eteni Mikkolanaho ja Ankkurit oli jälleen juoksun päässä lukemin 4-3.
Alajärven viimeinen sisä alkoi juoksun takaa-ajossa tehokkaasti Mäkisen täytettyä takapesät läpilyönnillä. Henri Heikkinen kumuroi tilanteen tasoihin. Enempään ei pystytty, eikä Raahekaan onnistunut kolmannen pisteen metsästyksessä.