Ankkurit ja Seinäjoen JymyJussit kohtasivat tänään Seinäjoki Areenalla miesten Superpesiksen Halli-Sm ottelussa. JymyJussit oli tänään selkeästi parempi ja vei ansaitusti pisteet. Ottelun ehdoton hahmo oli JymyJussien lukkari Miika Keski-Petäjä, joka loisti lautasen äärellä ja sotki Ankkurien kaaripeliä. Ankkurien paras tänään sataprosenttista sisäpeliä pelannut Elmeri Koivusalmi.

JymyJussien lukkari Miika Keski-Petäjä loisti ensimmäisellä jaksolla ja vaikeutti Ankkurien sisäpeliä.

Jakson ensimmäisessä vuorossa nähdään jo ottelun avausjuoksut ja niistä vastaa JymyJussit lyöden kaksi juoksua. Ankkurien sisävuoro kaatuu lukkari Miika Keski-Petäjän loistaviin otteisiin. JymyJussit onnistuu rakentamaan omalla sisävuorollaan kärjestä palottoman ajon ja siirtyy Toni Marjämäen loistavalla kakkospuolen puhkaisulla 0-2 johtoon. Juoksujen tuojiksi merkataan Tuomas Raunio ja Onni Risku.

Toisessa vuorossa Ankkurien sisäpeli ei näytä piristymisen merkkejä. JymyJussit onnistuu vuorossa siirtymään lyöjäjokeri Aapo Hiltusen toimesta 0-3 johtoon. Hiltunen lyö loistavan kakkosrajaleikkurin läpi ja kakkospesältä edennyt Viljo Sillanpää juoksee kotiin

Ankkurien kärki onnistuu kolmanessa vuorossa rakentamaan palottoman ajotilanteen. Tilanne kuitenkin kaatuu Tuukka Etulan lyöntivuorolla Keski-Petäjän lukkarityöskentelyyn. Keskipetäjä irroittaa nyppäyksellä Elmeri Koivusalmen kolmoselta ja tämän jälkeen polttaa vielä kakkospesällä kärkkyneen Mikael Penninkankaan. JymyJussit ei lisää omalla vuorollaan johtoaan, vaikka pari kotiutustilannetta saavat aikaan.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Lauri Ihamäelle rakentuu paikka Ankkurien avausjuoksun lyömiseen. Lauri yrittää pussarilla ajotilanteessa lyödä Penninkankaan kotiin, mutta tilanne päättyy niukkaan paloon . Perään Lauri vielä yrittää yllätysmerkillä lyödä näpillä Joona Peltokankaan kotipesän turvaan, mutta JymyJussien etukenttä on hereillä ja kolmas palo taululle. Jakso kirjataan JymyJussien voittoon lukemin 0-3.

JymyJussien sisäpeli loisti toisella jaksolla. Ankkurien tekeminen vaikeaa.

Toinen jakso alkaa JymyJussien sisävuorolla ja siirtyvät 0-1 johtoon Aapo Hiltusen toimesta, joka kotiuttaa Keski-Petäjän. Ankkurit avaa ottelun juoksutilin tasoittavalla vuorolla, kun Tuukka Etula kotiuttaa JymyJussien ulkokentän avustuksella Mikael Penninkankaan.

Toisessa vuorossa JymyJussit pelaa vahvaa sisäpeliä ja siirtyy neljän juoksun karkumatkalle. Kahdesta ensimmäisestä lyödystä vastaa Markus Hallasuo, joka puhkaisee takakentän ja kun vielä Aleksanteri Haukka sekä Joona Kettunen onnistuvat kotiutuksissa niin taululla näkyy lukemat 1-5. Ankkurit rakentaa vuorossa palottoman ajon kakkoskärjen turvin. Ensimmäinen yritys kaatuu, kun jälleen Keski-Petäjä on asialla ja irroittaa miehen kolmospesältä. Tilanne saa vielä jatkoa ja Riku Utanen on lähellä lyödä komealla kumuralla juoksun, mutta JymyJussien kakkoskoppari Raunio polttoheitto on raju  ja niukka palo taululle.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien ulkopeli on loistavaa ja JymyJussien tilanteiden rakentelu ei onnistu. Ankkurit onnistuu sisävuorollaan kaventamaan tilanteeksi 2-5 Tuukka Etulan saumapuhkaisulla, kun kotiin pinkoo Elmeri Koivusalmi.

JymyJussit ratkaisee lopullisesti ottelun voiton neljännen vuoron aloittavalla. Ajotilanteessa Aapo Hiltunen kiskaisee pallon takaa läpi kahden juoksun arvoisesti ja perään vielä Hallasuo onnistuu kotiutuksessa, niin taululle merkataan jo lukemat 2-8. Ankkurien sisäpeli jää ponnettomaksi päätösvuorossa ja voitto kirjataan ansaitusti JymyJusseille jaksoin 0-2 (0-3, 2-8)