Ankkurit kohtasi ennen runkosarjan avausta lauantaina 6. toukokuuta harjoitusotteluissa Kitrolla Koskenkorvan ja sunnuntaina 7. toukokuuta matkattiin Vimpelin Vedon vieraaksi. Koskenkorva oli Kitrolla niukasti parempi kotiutuslyöntikisan jälkeen jaksoin 1-2 (6-2, 2-5, 2-2, 1-2k) Vimpelissä Ankkurien kotiutukset jäi piippuun. Veto vei ottelun jaksoin 2-0 (3-0, 3-0)

Ankkurit kohtasi harjoitusottelussa lauantaina Koskenkorvan

Jakso alkaa nihkeällä sisäpelillä molemmilta joukkueilta. Ensimmäinen vuoro ei tuota juoksuja taululle. Toisessa vuorossa Ankkurien sisäpeli aukeaa ja nähdään myös jakson ensimmäinen juoksu, kun Lauri Ihamäki kotiuttaa kumuralla Elmeri Koivusalmen. Koskenkorvan tilanteiden rakentelu sen sijaan ei onnistu Ankkurien loistavan ulkopelin ansiosta. Kolmannen vuoron aloittavalla Ankkurit lisää johtoaan lukemiin 3-0, kun Juho Ihamäki ja Jere Peltomäki onnistuvat kotiutuksissa. Koskenkorvan sisäpeli aukeaa vuorossa ja kaventavat tilanteeksi 3-2. Juoksujen lyöjinä kunnostautuvat jokeritykit Marko Pelkonen ja Petteri Kortelainen. Ankkurien hyvä sisäpeli jatkuu myös jakson ratkaisevassa vuorossa. Ajotilanteessa Juho Ihamäki tinttaa kakkospuolelta pallon maisemiin ja Atte Kuosmanen sekä Joona Peltokangas juoksee kotiin. Perään vielä Riku Utanen lyö taululle numeroiksi 6-2 kotiuttamalla Pyry Alasen. Ankkurien ulkopeli on Koskenkorvan sisävuorolla rautaa ja jakso päättyy sinikeltaisille 6-2.

Toisen jakson ensimmäisen aloittavalla vuorolla Koskenkorva siirtyy 0-1  johtoasemaan Ankkurien ulkokentän avustuksella, kun polttoyritys kolmospesälle menee harhaan ja Anttoni Jakobsson juoksee kotiin. Ankkurit ei omalla vuorollaan tilanteita saa aikaan. Toisessa vuorossa molemmilla joukkueilla on paikkansa juoksujen tekoon, mutta taululla pysyy lukemat 0-1. Kolmannen aloittavalla Koskenkorvan sisäpeli kulkee ja siirtyvät 0-5 johtoon. Ensimmäisestä kolmesta lyödystä vastaa Matias Rauhala, joka lyö pallon keskeltä takaa läpi. Kotiin juoksee Santtu Luhtavaara sekä Jesse Rantamäki. 0-5 juoksusta vastaa Juho Hakomäki, joka lyö Rauhalan kotiin tuplajuoksun arvoisesti. Ankkurit avaa jakson juoksutilin omalla vuorollaan, kun Juho Ihamäen kolmosluukun puhkaisulla Pyry Alanen juoksee kakkospesältä kotiin saakka.  Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurit saa yhden lohdutusjuoksun taululle, kun Juho Ihamäki kotiuttaa Elmeri Koivusalmen. Jakso Koskenkorvalle merkataan lukemin 2-5.

Supervuoron aloittavalla Koskenkorva lyö kaksi juoksua, kun Pelkonen ja Lauri Vuollo onnistuvat kotiutuksissa. Ankkurit tulee omalla vuorollaan tasoihin kahdella ensimmäisellä lyönnillä.  Elmeri Koivusalmi lyö kärkenä pallon takaa maisemiin ensimmäisellä lyönnillä kunnarin arvoisesti ja seuraavana Mikael Penninkangas saattelee välilyönnillä Koivusalmen kotiin. Lisäjuoksuja ei enää Ankkurit onnistu saamaan ja supervuoro tasataan lukemin 2-2.

Koskenkorva ratkaisee ottelun voiton kotiutuslyöntikilpailussa. Koskenkorva onnistuu aloittavalla sisävuorolla kahteen otteeseen. Lyöjinä kunnostautuu Petteri Kortelainen sekä Juho Hakomäki. Ankkurit ei onnistui kuin kerran omalla vuorollaan, kun Ville Keltikangas kotiuttaa Pyry Alasen.  Ottelu kirjataan Koskenkorvan voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoin 1-2 (6-2, 2-5, 2-2, 1-2k)

OTTELUN TILASTOT

Vimpelin vieraana sunnuntaina

Ankkurit matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi Saarikentälle kevään viimeiseen harjoitusotteluun ennen runkosarjan alkua. Veto vei ottelun jaksoin 2-0 (3-0, 3-0) . Tilanteiden rakentelu ottelussa oli melkoisen tasaväkistä. Vedon kotiutusosastolla kuitenkin ruuti oli paljon kuivempaa kuin Ankkureilla. Veto sai rakennettua ottelussa kolmetoista kolmostilannetta ja näistä tilanteista kuusi päätyi juoksuun. Ankkurit sen sijaan rakensi kolmostilanteita ottelussa kahdeksan, mutta juoksusarakkeeksi jäi pyöreä nolla. Ankkurien onnistujina voidaan ottelusta ottaa esiin Mikael Penninkangas, joka pelasi 100% sisäpeliä (KL 7/7) sekä ulkopelissä vahvasti esiintynyt Sasu Iivarinen, joka palasi pienen loukkaantumisen jälkeen pelikentille.