Alajärven Ankkureiden naisten edustusjoukkueen runkosarja aloitettiin kotiottelulla Kannuksen Uraa vastaan. Hankalista jaksojen aluista huolimatta, kotijoukkue meni lopulta molemmilla jaksoilla menojansa.
Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 2-0 (10-1, 21-3).

Avausjaksolla kotijoukkueen sisäpeli lähti yskähdellen käyntiin. Ensimmäisessä vuorossa ei päästy kunnolla edes yrittämään kotiutusta, vaan Kannus korjasi palot nopeaan tahtiin.
Huonosta sisävuoro ei kuitenkaan näkynyt ulkopelissä, joka oli koko avausjakson mallikkaalla päällä. Amanda Tuomelaa tuurannut Neea Rannanpää piti huolen, että Kannuksen lyönneistä pysyi paras puhti poissa.
Kotijoukkue avasi juoksutilinsä toisessa vuorossa. Kuparinen rikkoutui Vilja Valkosen kotiuttaessa Sanni Kangasniemen. Tämän jälkeen kotijoukkue lisäsi johtoaan 5-0:aan Mertaniemen, Rannanpään, Herralan ja Lahden lyöntivuoroilla.
Kolmannessa vuorossa kaksi juoksua Kannus lahjoitti Ankkureille harhaheitolla. Kolmesta seuraavasta lisäjuoksusta kaksi lähti debyytti-otteluitaan Ankkuri-paidassa pelanneiden Anni Kankaan ja Jutta Herralan mailasta.
Kannus sai kuparisensa rikki neljännen tasoittavalla Salla Lahden 2-puolen välilyönnillä.
Avausjakso Ankkureille 10-1.

Toisella jaksolla Kannus pääsi hetkellisesti niskan päälle kotijoukkueen heitellessä palloa harhaan vähän sieltä ja täältä. Harhaheitot aiheuttivat 0-3-tappioaseman.
Ankkurit eivät tästä hätkähtäneet, vaan löivät luun kurkkuun heti omassa tasoittavassa vuorossaan. Anni Kangas avasi jakson juoksutilin ja seuraavana lyöjänä Vilja Valkonen iski 2-juoksun arvoisen läpilyönnin tuoden Ankkurit tasoihin. Hetkeä myöhemmin Eeva Honkaperä kuritti Kannuksen ulkokenttää kolmen juoksun arvoisesti. Upea avausvuoro sai sinettinsä, kun Valkonen löi vuoron toisen juoksunsa ja yhden Kannus lahjoitti harhaheitolla.
Ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli 8-3.

Toisessa vuorossa Ankkurit kiristi ulkopelissä räpylän nyörinsä ja piti Kannuksen nollilla. Oma sisävuoro jatkoi samaa rataa kuin edellinenkin. Kolme lyöntikierrosta kestänyt myllytys toi taululle kymmenen lisäjuoksua ja kolmen juoksun takaa-ajo oli kääntynyt kahdessa vuorossa 18-3-johtoasemaksi.
Kolmannessa vuorossa tahti tasaantui. Kannuksen yritykset saatiin nollattua ulkopelissä. Sisäpelissä saatiin tällä kertaa aikaiseksi kolme lisäjuoksua. Kun Kannus ei neljännessä vuorossa juoksuja tehnyt päättyi toinen jakso Ankkureiden hyväksi 21-3.

– Kauden avaus on nyt suoritettu. Alussa oli jännitystä ja kipsiä päällä, toisen jakson alussa lahjoiteltiin juoksuja. Niistä sudenkuopista kuitenkin selvittiin ja lopulta päästiin pelaamaan aika railakasta sisäpeliä koko joukkueen voimin. Tänään oli paljon onnistujia. Neea tuurasi lukkarina hyvin. Täksi kaudeksi meidän mukaan tulleet uudet pelaajat onnistuivat tehtävissään. Vaikka peliä ennen oli monenmoista muuttujaa, useampi pelaaja toipilaana sun muuta, niin pystyttiin kuitenkin suhteellisen ehjä peli pelaamaan. Vaikka tänään tuloksellisesti ero oli iso, niin uskon, että kesän mittaan pystymme peliämme parantamaan. On paljon asioita missä haluamme olla parempia.