Ankkureilla on viikonloppuna edessä vierastupla, kun lauantaina matkataan Joensuun vieraaksi ja sunnuntaina saadaan Rantakentällä Kitee vastaan.

Ankkurit nappasi keskiviikkona tärkeän sarjapisteen Kitrolla, kun yksi sarjan mitalisuosikeista Kouvola oli vastassa. Kouvola oli ensimmäisellä jaksolla parempi luvuin 0-5. Toisella jaksolla Ankkurien sisäpeli oli loistavaa ja paukuttivat 10-5 voiton taululle. Supervuorossa Kopla otti 0-5 numeroin voiton kahden kunnarin avustamana. Viikonloppuna on tarjolla tärkeitä sarjapisteistä ja voittoja lähdetään hakemaan. Sarjataulukossa tällä hetkellä majaillaan toiseksi viimeisenä, kun pisteitä otteluista on kerääntynyt viisi.

Ankkurien kärki on pelannut alkukaudesta oikein kiitettävästä. Elmeri Koivusalmi on koko sarjan kärkilyöntitilaston toisena hurjalla onnistumisprosentilla 80,65 ja Mikael Penninkangas sekä Nestori Yli-Sissalakin mahtuvat 14 parhaan joukkoon. Lyöntipuolelta Juho Ihamäellä on ollut hyvä alkukausi ja paukuttanut 1+15 juoksua. Tuukka Etula on myös kotiutustilanteissa ollut oivalla pelipäällä lyöden 10 juoksua ja onnistumisprosenttikin on loistava 66.67.  Tulitukea tarvitaan myös muilta pelaajilta viikonloppuna ja tähän uskomme, että se toteutuu.

Lauantain vastustaja Joensuu on pelannut mainion alkukauden ja on sarjataulukossa toisena. Vastassa on myös Ankkureille tuttu lukkari Ville Väliaho.  Väliaho on pelannut loistavan alkukauden ja tulee olemaan Ankkurien kaaripelille sekä ilkeillä syötöillään lyöjille vaikea palanen. Sisäpelissä Jomalla on kovalyöntinen porukka. Näistä esimerkkinä lyöjäjokeri Juho Toivola, joka on lyönyt alkukauteen mukavat 20 juoksua.

Sunnuntain vastustaja Kiteen Pallo majailee tällä hetkellä sarjataulukkossa kahdeksantena. Eroa kuitenkin joukkueilla on vain kolme pistettä. Kiteetä voidaan pitää yhtenä Ankkurien päävastustajista ja voitto ottelusta olisi erittän kova asia. Kiteen joukkueesta nostamme esille myös lukkarin, kun JymyJusseista tälle kaudelle Kiteelle siirtynyt Joona Lehtinen on vastassa. Joona on erittäin taktinen lukkari ja kaaripeli pitää olla hereillä ensimmäisestä syötöstä asti.

Alla olevalla videolla ennakkohaastattelussa Ankkurien toinen pelinjohtaja Eetu Rekonen.

Luitko jo nämä?