Ankkurit kävi vierailulla Pohjois-Karjalassa. Lauantaina kohdattiin Joensuun Maila ja sunnuntaina oli vuorossa matka Kiteen Pallon vieraaksi. Pisteitä Ankkurit ei kotimatkalle reissulta saanu.

Joensuu parempi lauantaina jaksoin 2-0 (3-1, 6-0)

Ottelu alkaa sisäpelin osalta molemmilta joukkueilta virheiden sävyttämänä ensimmäisessä vuorossa ja osasyylliset näihin on joukkueiden lukkarit Joensuun Mailan Ville Väliaho sekä Ankkurien Pyry Alanen.

Toisessa vuorossa sisäpelissä nähdään onnistumisia ja molemmille joukkueille taululle merkataan yksi juoksu, kun jokerit Juho Toivola sekä Juho Ihamäki onnistuvat kotiutuksissa.

Kolmannen vuoron aloittavalla sisävuorolla Joensuu siirtyy 2-1 johtoon Elmeri Liedon ajolähtötilanteen välilyönnillä. Ankkurit on lähellä oman vuoron alkuun heti tasoittaa tilanne, kun Joona Peltokangas lyö kolmosluukusta pallon maisemiin, mutta ei ehdi kiertämään kunnaria. Jatkossa vielä Ihamäen veljeksille rakentuu paikat lyödä mies kotiin, mutta ilman onnistumista.

Joensuu lyö neljännessä vuorossa vielä yhden juoksun taululle ja kun Ankkurit jää vuorossa nollille niin jakso merkataan Joensuun voittoon 3-1.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa taululle merkataan kaksi juoksua ja niistä vastaa Joensuu, kun Elmeri Lieto kotiuttaa Konsta Piirosen ja harhaheitolla 2-0 tilanteeksi tuo Kasper Hämäläinen.

Ankkurit saa jakson toisessa vuorossa koko ottelun ensimmäisen palottoman ajon päälle. Joensuun takatilanne puolustaminen on kuitenkin loistavassa kunnossa. Lähimpänä juoksun lyöntiä on Juho Ihamäki, joka niittaa kovan pommin kakkosluukkuun, mutta Joensuun Mailan Konsta Kettuselta haamusuoritus ja hakee lyönnin syöksykopiksi.

Kolmannen vuoron aloittavalla sisävuorolla nähdään ottelun ainoa kunnari ja siitä vastaa Joensuun Konsta Kettunen loistavalla kakkosluukun puhkaisulla. Joensuu saa vuorossa vielä kaksi juoksua onnenkantamoisilla, kun Juho Hacklinin sekä Topi Kososen koppilyönnit onnekkaasti putoavat väliin ja näillä miehet ehtivät kotiin. Ankkurit ei vuorossa onnistu tilanteesta huolimatta kaventaa ottelua.

Joensuun Maila niittaa vielä yhden juoksun jakson ratkaisevassa vuorossa Juho Toivolan onnistuessa. Ankkurien sisävuoro jää heikoksi ja ottelu merkataan Joensuun Mailan voitoon jaksoin 2-0 (3-1, 6-0)

OTTELUN TILASTOT

Kiteen sisäpeli toimi sunnuntaina ja rallattelevat ansaittuun voittoon jaksoin 2-0 (6-1, 8-1)

Molemmat joukkueet esittävät jakson ensimmäisessä vuorossa hyvää sisäpeliä tilanteiden rakentelun osalta, mutta vain Kitee onnistuu juoksuja lyömään ja niitä syntyy kaksin kappalein, kun Jiri Pippola onnistuu kahdella eri lyönnillä kotiutuksessa.

Toisessa vuorossa on Ankkurien vuoro onnistua, kun Juho Ihamäki kaventaa tilanteeksi 2-1 kotiuttamalla Ville Keltikankaan.  Kiteelläkin on paikkansa juoksujen lyöntiin, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen toimii.

Ankkurit ei onnistu kolmannessa vuorossa juoksuja lyömään, mutta Kitee lyö neljä ja siirtyy 6-1 johtoon. Juoksujen lyöjinä kunnostautuu Jiri Pippola kahdesti ja Joni Lehikoinen, joka onnistuu viimeisenä lyöjänä lyömään miehen kahteen otteeseen kotiin.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurit ei saa sisäpeliään kulkemaan ja jakso merkataan kiteen voittoon numeroin 6-1.

Toisen jakson kaksi ensimmäistä sisävuoroa on nihkeitä molemmilta joukkueilta ja tilanteet on erittäin vähissä.

Kolmannessa vuorossa sen sijaan alkaa tapahtumaan, kun Kiteen ensimmäinen lyöjä Otto Kauppinen niittaa kakkospesän päältä pallon maisemiin kunnarin arvoisesti.  Jatkotilanteesta vielä Samu Vainikainen, Jiri Pippola sekä Kasperi Kaksonen lyövät juoksun niin taululla on lukemat 4-0. Ankkurit saa ensimmäisen kolmostilanteen vuorossa ja Juho Ihamäki käyttää tilanteen hyväksi ja lyö tappikumuralla Nestori Yli-Sissalan kotiin.

Kitee ratkaisee ottelun lopullisesti jakson neljännen vuoron aloittavalla. Harhaheitolla Aku Kettunen tuo tilanteeksi 5-1 ja ottelun hahmo Jiri Pippola lyö pallon pöpelikköön kakkosluukusta kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Ankkurit ei tästä toivu vaan ottelu päättyy Kiteen voitoon jaksoin 2-0 (6-1, 8-1)

Torstaina jatketaan revanssilla Kiteetä vastaan Kitrolla.