Ankkurit vieraili Kouvolan Pallonlyöjien vieraana KSS Energia Areenalla. Ensimmäinen jakso oli tiukkaa vääntöä, mutta toisella jaksolla Kouvolan lyöntipeli alkoi kulkemaan ja vie ottelun jaksoin 2-0 (5-4, 14-2)

Tilanteita rakentuu tasatahtiin ensimmäisellä jaksolla. Kouvola juoksun parempi.

Ankkurit saa otteluun sisäpelin osalta lupaavan alun. Kärki rakentaa yhden palon ajotilanteen ja juoksukin nähdään, kun Juho Ihamäki välilyönnillä kotiuttaa Elmeri Koivusalmen. Kouvola myös avaa ensimmäisessä vuorossa juoksutilinsä, kun Patrik Wahlsten kolmospuolen pussarilla kotiuttaa Tommi Mäentaustan.

Jakson toisen vuoron aloittavalla Ankkureilla on useampi tilanne siirtyä johtoon ja yksi onnistuminen tulee, kun viimeisenä lyöjänä Pyry Alanen siirtää Ankkurit 1-2 johtoon kotiuttamalla välilyönnillä Tuukka Etulan. Lyöty juoksu on Alaselle Superpesisuran ensimmäinen.  Kouvola myös saa paineen päälle omalla vuorollaan ja siirtyy 3-2 johtolukemiin Wahlstenin ja Ankkurikasvatti Matti Saukon lyönneillä.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien tilanteiden rakentelu jatkuu loistavana. Kärki rakentaa palottoman ajotilanteen ja juoksuja nähdään kaksin kappalein, kun Sasu Iivarinen sekä Ville Keltikangas onnistuvat komeilla välilyönneillä lyömään Ankkurit 3-4 johtoasemaan. Kouvola myös kolmannessa vuorossa onnistuu jälleen hienosti rakentamaan tilanteita ja siirtyy 5-4 johtoon Wahlstenin sekä Teemu Nikkasen lyönneillä.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurien osalta sattuu sisäpelin osalta jakson huonoin vuoro ja tilanteita ei saada aikaiseksi. Kouvola vie jakson niukasti lukemin 5-4.

Kouvola tyly toisella jaksolla ja vie sen selkeästi.

Kouvola saa toisen jakson ensimmäisessä vuorossa tilannetta päälle ja siirtyy täysin lahjalla 1-0 johtoon, kun lukkari Iivosen kysymysheitto karkaa kolmospesältä harhaan ja Patrik Vartama juoksee kotiin. Ankkureiden osalta jakson sisäpeli ei ala toivottuun tapaan ja tilanteet jää nolliin.

Toisen vuoron aloittavalla Kouvola saa jälleen hyvin tilannetta päälle ja siirtyvät jopa 5-0 johtoon. Lyöjinä kunnostautuu Arttu Ruuska, Teemu Nikkanen sekä Matti Saukko kahden juoksun arvoisesti kolmospuolen puhkaisulla. Ankkurien osalta vuorossa nähdään jakson ensimmäinen kolmostilanne. Kahden palon ajotilanteessa kuitenkin Juho Ihamäen kotiutusyritys kantaa kopiksi ja tilanne kuolee.

Kolmannessa vuorossa Kouvola jatkaa hyvää sisäpeliään ja iskevät kolme juoksua siirtyen 8-0 johtoon. Juoksut tulee vastustamattomista lyönneistä ja niistä vastaa Matti Latvala, Patrik Wahlsten sekä Jasperi Luoma.  Ankkureilla on mahdollisuus sisävuorollaan avata jakson juoksutilin. Kotiutuksissa ei kuitenkaan onnistuta ja jakson ratkaisevaan vuoroon lähdetään selkeässä 8-0 Kouvolan johtoasemassa.

Kouvola on tyly ratkaisevassa vuorossa iskien peräti kuusi juoksua. Matti Latvala aloittaa iloittelun iskemällä takaa läpi pallon kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Vähän perään Teemu Nikkanen myös puhkaisee takakentän kiertämällä kunnarin ja lyönnillä myös Matti Latvala ehtii helposti kotiin. Aleksi Vainio lyö vielä Nikkasen kotiin niin taululla on 14-0 lukemat. Ankkurit saa omalla vuorollaan kaksi lohdutusjuoksua aikaan, kun Ville Keltikangas ja Juho Ihamäki lyövät juoksut mieheen.

Ottelu kirjataan Kouvolan voittoon jaksoin 2-0 (5-4, 14-2)

OTTELUN TILASTOT

Luitko jo nämä?