Ankkurit ja Kankaanpää kohtasivat keskiviikkona 6. syyskuuta kolmanessa Superpesiskarsintaottelussa Kitrolla. Ankkurit vei ottelun selkeästi jaksoin 2-0 (6-1, 7-2) ja johtaa nyt sarjaa voitoin 2-1. Sarja on katkolla Ankkureille tulevana lauantaina 9. syyskuuta Kankaanpäässä.

Ankkurien hallintaa ensimmäinen jakso.

Kankaanpään sisäpeli on kehnoa ottelun ensimmäisessä vuorossa. Ankkureilla sen sijaan kulkee ja iskevät omalla vuorollaa neljä juoksua. Ensimmäisen lyö Tuukka Etula saumapuhkaisulla, millä kotiin juoksee Elmeri Koivusalmi.  Juho Ihamäki vastaa seuraavista kolmesta lyödystä. Ensimmäinen tulee näpillä, millä kotiin juoksee Mikael Penninkangas. Seuraavalla lyönnillä Juho lyö pallon kolmosluukusta  maisemiin ja tällä lyönnillä kotiin kiitää Nestori Yli-Sissala sekä Tuukka Etula ja taululla on 4-0 lukemat.

Kankaanpää saa toisessa vuorossa ensimmäiset kolmostilanteensa, mutta lyötyjä juoksuja ei merkata. Ankkurit onnistuu omassa vuorossaan, kerran, kun Juho Ihamäki kotiuttaa kakkospussarilla Penninkankaan.

Jakson kolmanteen vuoroon lähdetään 5-0 lukemissa. Kankaanpää ei vuorossa tilanteilla juhli. Ankkurit onnistuu sisävuorollaan lisäämään johtoaan 6-0 lukemiin Etulan kakkosrajapuhkaisulla, millä Penninkankaan on helppo työ juosta kotiin.

Ratkaisevassa vuorossa Kankaanpää saa yhden lohdutusjuoksun aikaiseksi Arttu Vilanderin kotiuttaessa Joonas Peltomäen. Ankkurit voittaa jakson selvästi numeroin 6-1.

Toinen jakson alkupuoli tasaista vääntöä. Ratkaisevassa vuorossa Ankkurit meni menojaan.

Toinen jakso Ankkurien osalta ei ala yhtä mallikkaasti ja jäävät ilman kolmostilannetta ensimmäisessä vuorossa. Kankaanpäällä on jakson avausvuorossa mahdollisuutensa avata jakson juoksutilinsä rakentamalla pari paikkaa, mutta  kotiutusyritykset eivät tuota tulosta.

Ankkurit avaa toisessa vuorossa jakson juoksutilinsä, kun Elmeri Iivonen komealla kakkosjatkeen kumuralla kotiuttaa Atte Kuosmasen. Kankaanpää onnistuu omalla vuorollaan siirtymään 1-2 johtoasemaan, kun Sami Mikkolanaho puhkaisee takakentän auringon avustamana ja Eetu Heiniluoma sekä Juuso Vuorenmäki juoksevat kotiin.

Kolmannessa aloittavalla sisävuorolla Ankkurit onnistuu lyömään yhden juoksun, kun Juho Ihamäki kotiuttaa Atte Kuosmasen. Kankaanpään jäädessä nollille omalla vuorollaan niin ratkaisevaan vuoroon lähdetään kutkuttavassa 2-2 tilanteessa.

Ankkurit pelaa loistavaa sisäpeliä ratkaisevassa vuorossa ja tilanteita syntyy tiuhaan tahtiin. Jopa viisi juoksua nähdään, kun Juho Ihamäki, Utanen, Lauri Ihamäki sekä normaalisti etenijäpuolen miehinä toimivat Koivusalmi ja Penninkangas onnistuvat kotiutuksissa. Kankaanpään sisävuoroon lähdetään Ankkurien 7-2 johtoasemassa ja samat numerot myös ovat taululla jakson päättyessä. Voitto Ankkureille ottelusta selvin lukemin jaksoin 2-0 (6-1, 7-2)

OTTELUN TILASTOT

Luitko jo nämä?