Alajärven Ankkurit ja Kankaanpään Maila kohtasivat ensimmäisessä Superpesiskarsinnassa lauantaina 2. syyskuuta. Ottelu oli Ankkurien hallintaa alusta loppuun ja voitto kirjataan sinikeltaisille jaksoin 2-0 (5-0, 9-4)

Ankkurit ei antanut Kankaanpäälle ensimmäisellä jaksolla mahdollisuuksia.

Kankaanpää aloittaa ottelun sisältä. Ankkurien ulkopeli loistaa ensimmäisessä vuorossa ja Kankaanpäälle ei tilanteita rakennu. Ankkurit aloittaa ottelun hienosti sisäpelissä ja paikkoja syntyy ottelun avausjuoksun tekemiseen. Yksi juoksu vuorossa syntyy, kun Juho Ihamäki kotiuttaa välilyönnillä Nestori Yli-Sissalan.

Ottelun toisessa vuorossa Kankaanpää saa ensimmäisen kolmostilanteen päälle kahdella palolla. Lukkari Elmeri Iivonen irroittaa kuitenkin väärällä miehen kolmospesältä ja Ankkurien sisävuoroon siirrytään 1-0 lukemissa. Ankkurit jatkaa hyvää tilanteiden rakentelua toisessa vuorossa ja siirtyy Riku Utasen välilyönnillä 2-0 johtoasemaan.

Kolmas vuoro ei tuota Kankaanpäälle juoksuja, mutta Ankkurit jatkaa hyvää sisäpeliä ja iskee kolme lisäjuoksua. Ensimmäisestä lyödystä vastaa Utanen, joka kotiuttaa Pyry Alasen. Jere Peltomäki kotiuttaa vähän perään Lauri Ihamäen ja 5-0 lukemat taululle iskee Atte Kuosmanen, joka saattelee Elmeri Koivusalmen kotiin.

Ratkaisevassa vuorossa Kankaanpää saa yhden kolmostilanteen päälle. Tämä tilanne kuitenkin kuolee loistavan ensimmäisen jakson pelanneen Ankkurilukkari Elmeri Iivosen hoitamaan takapaloon. Ankkurit voittaa jakson lukemin 5-0.

Ankkurit jatkaa toisella jaksolla hallintaa. Kolmannen vuoron hurja tykitys ratkaisee voiton.

Toisen jakson aloittavalla vuorolla Ankkurien sisäpeli ei ala rullaamaan samaan tapaan, kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta kakkoskärki rakentaa väkisin tilanteen päälle viimeiselle lyöjälle Utaselle. Utanen lyö komean painuvan kumuran, joka karkaa puolittain läpi ja Pyry Alasen on helppo tuoda jakson avausjuoksu. Kankaanpää saa tilannetta päälle omalla vuorollaan. Ankkurikasvatti Sami Mikkolanaho pääsee yrittämään miestä kotiin. Ensimmäisestä yrityksestä palon hoitaa etukenttä ja toisesta yrityksestä koppari Tuukka Etula tekee välilyönnistä huikealla heitolla kuuden metrin palon kotiin. Valitettavaa vuorossa on se, että ykkösvahti Ville Keltikangas loukkaantuu ulkopelissä ja joutuu jättämään pelin kesken.

Jakson toisen vuoron aloittavalla Ankkurit siirtyy 2-0 johtoon Kankaanpään ulkopelin avustamana, kun polttoheitto kolmoselle karkaa Kitron aidalle ja Elmeri Koivusalmen on helppo työ juosta kotiin.  Kankaanpää avaa jakson toisessa vuorossa ottelun juoksutilinsä, kun Eeti Heiniluoma onnistuu kotiuttamaan Teemu Utusen.

Jakson kolmannessa vuorossa Ankkurit on hurjana sisäpelissä iskemällä peräti kuusi juoksua siirtyen 8-1 johtoon. Onnistujina juoksujen lyönnissä toimii Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Riku Utanen kahden juoksun arvoisesti sekä Pyry Alanen ja Jere Peltomäki. Kankaanpää myös onnistuu kolmannessa vuorossa, kun Mikkolanaho sekä Joona Anttila lyövät miehet kotiin.

Jakson ratkaisevassa vuorossa molemmat joukkueet iskee yhden juoksun. Ankkurien juoksusta vastaa välilyönnillä Mikael Penninkangas kotiuttamalla Lauri Ihamäen.Mikkolanaho lyö Kankaanpään juoksun vuorossa. Ankkurit voittaa ottelun selkeästi jaksoin 2-0 (4-0, 9-4)