Ankkurien osalta Talvisuperin ottelut jatkui viikonloppuna Seinäjoki Areenalla. Lauantaina vastassa oli MansePP Tampereelta ja sunnuntaina kohdattiin Kouvolan Pallonlyöjät.

Lauantain ottelussa Mansea vastaan Pyry Alanen pelasi siepparin tontilla. Kuva: Jani Vuorela

Mansea vastaan ensimmäinen jakso tiukkaa. Toisella jaksolla Mansen lyöntimylly aukesi.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurien osalta ei juoksuja nähdä. Manse omalla sisävuorollaan rakentaa hyvin tilannetta ja iskee ottelun avausjuoksun, kun Henri Puputti lyö tilanteeksi 1-0 kotiuttamalla Juuso Myllyniemen

Manse saa toisessa vuorossa paikkansa lisätä johtoaan ja on lähellä myös onnistua, kun välilyönti kolmostilanteessa uppoaa väliin, mutta Tuukka Etulan hurja heitti tuottaa palon kotiin.

Ankkurit avaa jakson kolmannessa vuorossa juoksutilinsä, kun viimeisenä lyöjänä Petteri Kortelainen linjaan suunnattulla lyönnillä kotiuttaa Atte Kuosmasen. Manse saa vuorossa palottoman ajotilanteen päälle, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen kestää ja jakson ratkaisevaan vuoron lähdetään tasatilanteessa 1-1.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurien kärki rakentaa palottoman tilanteen päälle ja onnistuu kerran saamaan miehen kotiin, kun Ville Keltikangas kotiuttaa Tuukka Etulan. Mansella tilanteiden rakentelu onnistuu myös vuorossa ja iskee Perttu Ruuskan ja Juha Puhtimäen lyönneillä jakson voittolukemiksi 3-2.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Mansen sisäpeli näyttää kuolevan nopeaa Elmeri Iivosen loistavan lukkarityöskentelyn ansiosta, mutta onnistuvat rakentamaan kahdella palolla tilannetta ja iskevät kaksi juoksua Puhtimäen sekä Leevi Lehdon lyönneillä. Ankkurien osaltakin jakson alku sisäpelin osalta alkaa vaikeasti ja kaksi paloa tulee nopeasti taululle. Juho Ihamäki kuitenkin iskee etutilanteessa pallon kovalla lyönnillä hallin seinään ja Elmeri Koivusalmi tuo kavennusjuoksun lukemiksi 2-1.

Jakson toisen vuoron aloittavalla sisävuorolla Manse onnistuu loistavasti ja iskee läpilyöntien avustuksella jopa kuusi juoksua. Ankkurit myös hyvin rakentaa tilannetta vuorossa ja kaventaa tilanteeksi 8-3 Petteri Kortelaisen ja Juho Ihamäen lyönneillä.

Jakson kolmas vuoro on tilanteiden osalta heikompaa sisäpeliä molemmilta joukkueilta. Ratkaisevassa vuorossa Manse iskee kolme juoksua, Puputin, Ruuskan ja Hyötyläisen lyönneillä. Ankkurien jäädessä vuorossa nollille,  niin ottelu merkataan Mansen voittoon jaksoin 2-0 (3-2, 11-3).

OTTELUN TILASTOT

Kouvolaa vastaan Ankkurien sisäpeli vaikeaa ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla sisäpelissä pientä piristymisen merkkiä, mutta Kouvola vie ottelun ansaitusti jaksoin 0-2.

Ankkurit ei onnistu ottelun ensimmäisessä vuorossa juoksujen teossa, mutta Kouvola saa hyvän painostuksen päälle ja iskee kolme juoksua taululle Teemu Nikkasen, Jasperi Luoman sekä Valtteri Hämäläisen lyönneillä.

Ensimmäisen jakson toinen ja kolmas vuoro on erittäin heikkoa sisäpeliä Ankkureilta, mutta Kouvolalla kulkee peli hyvin ja toisessa vuorossa Patrik Wahlsten siirtää Kouvolan 0-4 johtoasemaan. Kolmannessa vuorossa Wahlsten onnistuu jälleen lyömään juoksun ja kun Jasperi Luoma sekä Nikkanen iskevät vielä miehet kotiin niin taululla on 0-7 lukemat.  Samat lukemat säilyvät myös taululla ratkaisevan vuoron jälkeen, kun Ankkurien tilanteiden rakentelu jatkuu tukkoisena.

Toinen jakso alkaa Kouvolan sisävuorolla ja siirtyvät 0-1 johtoon Elias Pitkäsen onnistuessa kotiutuksessa. Ankkurien osalta sisäpelivaikeudet jatkuu tasoittavalla vuorolla ja tilanteita ei nähdä

Jakson toisessa vuorossa Kouvola jatkaa vahvoja otteita sisäpelissä ja siirtyy aloittavalla sisävuorolla 0-3 johtoasemaan Aapo Kinnusen sekä Valtteri Luoman lyönneillä. Ankkurien sisäpeli näyttää toisessa vuorossa piristymisen merkkejä ja iskevät kaksi juoksua, kun Juho Ihamäki ja Petteri Kortelainen onnistuvat kotiutuksissa.

Kouvola pelaa jakson kolmannessa vuorossa ottelun heikoimman sisävuoronsa ja tilanteita ei nähdä. Ankkurien sisäpeli vuorossa myös näyttää alkuun heikolta, mutta takatilanne kuitenkin rakentuu ja Petteri Kortelainen tinttaa läpilyönnillä kaksi juoksua siirtäen Ankkurit 4-3 johtoon.

Jakson viimeisessä vuorossa Kouvolan sisäpeli jälleen herää ja iskevät aloittavalla sisävuorolla kaksi juoksua Elias Pitkäsen sekä Wahlstenin lyönneillä. Ankkurien jäädessä omalla lyöntivuorollaan nollille niin Kouvola vie ottelun jaksoin 0-2 (0-7, 4-5).