Naisten Suomensarjan sarjakausi käynnistyi lauantaina viime vuoden välierävastustaja Vaasan Mailattaria vastaan. Kirkkaassa mutta viileässä kevätsäässä nähtiin varsinainen juoksu-iloittelu.
Ottelu sujui Ankkureiden hallinnassa koko pelin.
Ottelu päättyi kotijoukkueen voitoksi 2-0 (21-4, 10-3).

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen tunnustelevalla ulkovuorolla. Vaasa pääsi 0-2-johtoon harhaheitolla ja Elle Lindelin välilyönnillä. Tämän jälkeen kentällä nähtiin varsin yksipuolinen näytös.
Heti ensimmäisessä vuorossa kotijoukkue löi kaasun pohjaan. Kaksi lyöntikierrosta kestänyt sisävuoro tuotti yhteensä 13 juoksua. Tehokkaimpina Eeva Honkaperä ja Silja Kangas kolmella lyödyllä juoksulla.
Vaasa pystyi toisessa vuorossa kaventamaan kahden juoksun verran, mutta viimeistään toisessa vuorossa kotijoukkue löi ensimmäisen jakson naulat arkkuun.
Jälleen lähes kaksi kierrosta kestänyt sisävuoro tuotti tällä kertaa kahdeksan juoksua siivittäen Ankkurit 21-4-johtoon. Tämän jälkeen molempien joukkueiden sisäpeli tyrehtyi eikä lisäjuoksuja jaksolla enää nähty.

Toisella jaksolla Ankkurit aloittivat sisävuorolla. Tauon aikana oli akut ladattu ja jaksolle saatiin hyvä startti. Vahvassa lyöntivireessä olleet Roosa Nuolikoski ja Eeva Honkaperä veivät lyöntivuoroillaan Ankkurit 3-0-johtoon. Siiri Hongon ja Jutta Herralan säestäessä olivat ensimmäisen sisävuoron jälkeen numerot 5-0 Ankkureille.

Toisessa vuorossa Ankkurit vankisti johtoaan neljällä lisäjuoksulla. Vaasa sai kuparisen rikki toisen tasoittavalla Tea Hämeenkorven lyöntivuorolla.

Kun Ankkurit teki kolmannessa vuorossa yhden ja Vaasa kaksi juoksua, päättyi toinen jakso lopulta 10-3-numeroin Ankkureille. Näin ollen kauden avauksessa puhdas kotivoitto ja kolme sarjapistettä.

– Ottelun alla oli hieman epävarmat mietteet, kun ulkona ei ole juuri päästy harjoittelemaan ennen ensimmäistä sarjapeliä. Harjoituspelit jäi pelaamatta ulkona kokonaan. Harjoituksen puute näkyi ehkä eniten tänään ulkopelissä, joka ei ollut ihan sillä tasolla mitä halutaan. Sisällä saatiin ihan kivasti hyviä lyöntejä, vaikka myös ulkokenttä avusti monessa tilanteessa.
Loppua kohden keli viileni aika paljon ja se alkoi näkymään sitten myös pelaajien otteissa.
Tämä oli hyvä startti. Parannettavaa jäi molemmille joukkueille. Kausi on onneksi vasta alkutekijöissä.