Naisten Suomensarja jatkoi pelejään lauantaina päiväpelillä Ilmajokea vastaan.
Kokenut vierasjoukkue käytti Kitrolla aneemisen kotijoukkueen unisuuden hyväkseen ja varasti ansaitusti kaksi pistettä 1-0-voitolla.

Alajärvi – Ilmajoki 0-1 (6-11, 5-5)

Avausjakso alkoi tunnustellen molempien joukkueiden osalta. Kumpikin joukkue sai kuparisen rikki ensimmäisessä vuorossa. Roosa Nuolikoski aloitti Ankkureiden juoksujen teon ja Ilmajoelta onnistui Riina Lamberg.

Toisessa vuorossa Ilmajoki siirtyi 2-1-johtoon Riikka Mattilan lyöntivuorolla.
Ankkurit sai hieman juonen päästä kiinni ja iski kolme juoksua tasoittavallaan siirtyen 4-2-johtoon.

Kolmannessa vuorossa Ilmajoki sai ison vaihteen silmään ja löi laadukkaasti. Pitkä sisävuoro tuotti peräti kuusi juoksua. Osassa kotijoukkueen hapuileva ulkopeli hieman avitti, mutta joukkoon mahtui myös laadukkaita lyöntejä. Tehokkaimpana Niina Koskela kahdella lyödyllä juoksulla.

Kun Ankkureiden sisäpeli ei ottanut ” tuulta alleen ” oikein missään vaiheessa ja kavennustahti jäi yksi juoksu vuorossa – tahdiksi, niin Ilmajoki karkasi lopulta ensimmäisellä jaksolla selvään 6-11-jaksovoittoon.

Toiselle jaksolle kotijoukkue teki herättelyksi vaihdoksia. Jakson alussa pelin luonne pysyi samana. Ilmajoki pelasi rentoa, mutta tehokasta sisäpeliä lyöden kotijoukkuetta paremmin.

Avausvuorossa kotijoukkue toheloi palottoman ajolähdön kolmen palon aivopieruun.
Ilmajoki käytti tasoittavallaan tilaisuutensa hyväksi ja tekaisi kolme juoksua.

Ankkurit innostui hetkellisesti toisessa vuorossa Amanda Tuomelan 1+1-tuottaneen läpilyönnin jälkeen. Vapaataival toi kotijoukkueen tasoihin 3-3:een.

Kolmannessa vuorossa Eeva Honkaperä vei kotijoukkueen 4-3-johtoon ja tilanteen jälkeisellä harhaheitolla saatiin lisäjohto 5-3:een.

Ilmajoki kuitenkin kampesi itsensä taistelemaan ottelun voitosta neljännen tasoittavallaan.
Riikka Mattilan ja Henna Hirvelän välilyönneillä tilanne 5-5:een ja sitä kautta toinen jakso tasan.

– Tänään oli ulospuhallus-peli koko joukkueelta pelinjohtoa myöden. Henkinen latinki loisti poissaolollaan. Helppo olla jälkiviisas, mutta ehkä olisi pitänyt ravistaa kokoonpanoa reilummin peliin. Peli oli kentän tasolla karsean näköistä ja sitä se oli varmasti myös katsomon puolelle.
Nolo asia, mutta otetaan opiksi. Ja Ilmajoki pelasi oikeastaan juuri silla lailla kuin sen oletti pelaavan. Kokeneet jo maailmaa nähneet naiset löivät palloa paremmin kuin me. Toki sattui myös meillä virheitä ulkokentällä, mutta olemus ja ryhti oli vastustajalla parempaa. Ilmajoki oli hyvä.
Ei meidän maailma tähän päivään kaadu, mutta opiksi joutuu ottamaan. Treenaillaan ja kerätään virtaa seuraavaan naisten otteluun.

Palkitut:
I Siiri Mäenpää

II Amanda Tuomela

I Maaret Ahonen

II Riina Lamberg

Luitko jo nämä?