Ankkurit ja Pattijoki kohtasivat aurinkoisella ja helteisellä Kitrolla perjantaina. Alajärven Sähkön tarjoamassa ilmaisottelussa oli katsojia päälle 2000 silmäparia seuraamassa. Itse ottelu oli tiukka, mikä ratkesi vasta kolmannessa kotiutuslyöntikilpailussa Ankkurien voittoon jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k)

Ankkurit aloittaa ensimmäisen jakson sisältä ja rakentaa kaksi kolmostilannetta, mutta juoksuja ei nähdä. Pattijoki saa omalla sisävuorollaan myös tilanteita ja onnistuu kerran juoksun teossa, kun Ankkureille tuttu mies Martti Viitasalo lyö tilanteeksi 0-1 kotiuttamalla Konsta Launosen.

Jakson toisessa vuorossa myös Ankkurit avaa juoksutilinsä, kun ajotilanteessa Petteri Kortelainen luukkulyönnillä kotiuttaa Joona Peltokankaan. Pattijoki kuitenkin tasoittavalla vuorollaan siirtyy 1-2 johtoasemaan, kun Antti Kiiskisen onnistuu kotiuttamaan Mikael Mäkelän.

Ankkurien osalta kolmas vuoro on sisällä heikko ja tilanteita ei synny. Pattijoki saa omalla vuorollaan mahdollisuuden lisätä johtoaan, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen kestää ja taululla säilyy lukemat 1-2.

Ratkaisevassa vuorossa Ankkurit onnistuu tasoittam aloittavalla sisävuorolla tilanteeksi 2-2 Kortelaisen loistavalla välilyönnillä, millä kotiin kiitää Joona Peltokangas. Pattijoki kuitenkin voittaa jakson lukemin 2-3, kun Ankkurit yrittää polttaa kolmoselle Mikael Mäkelää, mutta heitto karkaa harhaan ja Mäkelä tuo jakson voittojuoksun.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Pattijoen tilanteiden rakentelu on heikkos. Ankkurit sen sijaan rakentaa tilannetta päälle, mutta kotiutuslyönnit ei onnistu.

Toisessa vuorossa Pattijoki onnistuu avaamaan toisen jakson juoksutilinsä, kun Martti Viitasaari lyö pallon kolmospuolelta läpi ja Ville Veittikoski etenee helposti kotiin lukemiksi 0-1. Ankkurit onnistuu myös omalla vuorollaan avamaan jakson juoksutilinsä ja niitä syntyy kolme. Ensimmäisestä vastaa Elmeri Koivusalmi, joka kotiuttaa Atte Kuosmasen. 2-1 juoksusta vastaa Juho Ihamäki välilyönnillä, joka kotiuttaa Koivusalmen. Tilanteesta puhallettiin jo kolmas palo, mutta Ankkurit haastoi tilanteen. Päätuomari kävi tarkastamassa videolta tilanteen ja juoksu hyväksyttiin. 3-1 juoksun löi kääntövarrella Elmeri Iivonen.

Jakson kolmas vuoro ei Pattijoelle tuota tulosta, mutta Ankkurit siirtyy 4-1 johtoon Juho Ihamäen lyödessä ajotilanteessa kakkosrajasta pallon läpi, millä Nestori Yli-Sissala juoksee kotiin.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Pattijoki ei onnistu ja jakso kirjataan Ankkureille lukemin 4-1.

Kotiutuslyöntikilpailu venyi aina kolmanteen kotiutuslyöntikilpailuun asti, missä Ankkurien ratkaisujuoksun lyö komealla saumapuhkaisulla Tuukka Etula kotiuttamalla Joona Peltokankaan! Voitto Ankkureille jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k)