Ankkurit ja Sotkamo kohtasivat keskiviikkona aurinkoisella Kitrolla. Ottelussa nähtiin myös Superpesisdebyytti, kun Eeli Hänninen nostettiin Ankkurien kokoonpanoon. Itse ottelu oli värikäs, minkä Sotkamo voitti jaksoin 0-2 (6-8, 3-6)

Eeli Hänninen debytoi Superpesiksessä ja toi myös uransa ensimmäisen juoksun. Kuva: Jani Vuorela

 

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurien osalta peli ei kulje sisällä. Sotkamo onnistuu avaamaan ottelun juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuorossa ja niitä syntyy neljä kappaletta Juuso Latun, Roope Korhosen, Iivari Vihannon ja Aleksanteri Huotarin lyönneillä.

Jakson toisen aloittavalla sisävuorolla Ankkurit rakentaa ensimmäiset kolmostilanteet ja onnistuu kaventamaan tilanteeksi 1-4 Petteri Kortelaisen kotiutuksella.  Sotkamo onnistuu jälleen vuorossa hyvin. Roope Korhonen puhkaisee takaa pallon läpi Ankkurien ulkokentän avustuksella. Kalle Kuosmanen ja Juuso Lattu juokee kotiin sekä Roope itse kiertää Kunnarin. Aapo Komulainen onnistuu vielä vuorossa lyömään juoksun niin taululla on 1-8 lukemat.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien tilanteiden rakentelu onnistuu jälleen hyvin ja iskee kolme juoksua, kun Tuukka Etula, Petteri Kortelainen ja Juho Ihamäki lyövät juoksun mieheen. Sotkamo pelaa kolmannessa vuorossa jakson heikoimman sisäpelin ja ratkaisevaan vuoroon Lähdetään 4-8 lukemissa.

Ratkaisevan vuoron aloittavalla Ankkurien peli kulkee. Elmeri Koivusalmi puhkaiseee Sotkamon takakentän ja juoksee kunniaa. Tuukka Etula onnistuu kotiuttamaan Koivusalmen tuplajuoksun arvoisesti, mutta tämä ei riitä vaan Sotkamo vie jakson värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 6-8.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa molemmat onnistuu kerran juoksun teossa. Sotkamon lyödystä vastaaa Roope Korhonen komealla kumuralla ja Ankkureiden juoksun lyö saumapuhkaisulla Petteri Kortelainen.

Jakson toisessa vuorossa Sotkamo pelaa loistavaa sisäpeliä ja iskevät kolme lisäjuoksua. Onnistujina mailan varressa Roope Korhonen, Jere Heikkinen sekä Iivari Vihanto. Ankkurit ei omalla vuorollaan hyvästä paineesta huolimatta juoksujen teossa, niin kahden vuoron jälkeen tilanne taululla 0n 1-4 lukemat Sotkamon hyväksi.

Kolmannessa vuorossa Sotkamo jää ilman kolmostilanteita. Ankkurit onnistuu omalla vuorollaan tilanteiden rakentelussa ja kaventaa tilanteeksi 2-4 Kortelaisen välilyönnillä.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Roope Korhonen lyö komealla kolmosjatkeen läpilyönnillä  kaksi juoksua siirtäen Sotkamon 2-6 johtoon. Ankkurit onnistuu ratkaisevassa vuorossa kerran, kun Kortelainen onnistuu kotiuttamaan superpesisdebyyttiä pelanneen Eeli Hännisen.

Ottelu merkataan Sotkamon voittoon jaksolukemin 0-2 (6-8, 3-6)

OTTELUN TILASTOT

 

 

Luitko jo nämä?