Kausi avattiin tänään sunnuntaina äitienpäivänä 12.5 Kitrolla, kun Hyvinkään Tahko kävi vierailulla. Ankkureilla oli tilanteiden rakentelu vaikeaa läpi ottelun. Tahko vie ottelun nimiinsä 0-1 (0-3, 1-1)

Tahko oli tänään äitienpäivänä Kitrolla parempi. Kuva: Jani Vuorela

Ankkureiden osalta ensimmäinen jakso on sisäpelin osalta vaikeaa, mutta Tahkolla kulkee. Ankkurit ei kolmessa ensimmäisessä vuorossa saa kolmostilanteita laisinkaan, mutta Tahko rakentaa niitä liukuhihnalla. Jakson hahmona häärii Tahkon Sasu Toikka, joka iskee toisessa vuorossa kaksi juoksua kotiuttamalla Samu Kyhyräisen ja Jesse Eskelisen. Kolmannessa vuorossa Toikka lyö Tahkon 3-0 johtoon kotiuttamalla Teemu Nurmion. Ankkurit saa neljännessä vuorossa ensimmäisen kolmostilanteensa, mutta Juho Ihamäki ei onnistu mailan varressa. Jakso merkataan Tahkon 0-3 voitttoon. Kolmostilanteet merkataan jaksossa Tahkolle selvästi lukemin 13-1.

Toisella jaksolla Tahko siirtyy 0-1 johtoon ensimmäisen vuoron aloittavalla  ja jälleen asialla on Sasu Toikka, joka kotiuttaa Eskelisen. Ankkurien toinen jakso alkaa myös hyvin, kun tulee useampi kotiutustilanne. Yksi onnistuminen nähdään, kun Petteri Kortelainen kotiuttaa kumuralla Joona Peltokankaan.  Jakson toisessa ja kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet pelaa loistavaa ulkopeliä ja tilanteet jää lähes nolliin. Ratkaisevan vuoron aloittavalla Tahko saa painetta päälle rakentamalla palottoman ajon. Ankkurien takatilanne puolustaminen kuitenkin Elmeri Iivosen johdolla toimii ja Tahko jää nollille. Ankkurien tilanteiden rakentelu ontuu ratkaisevassa vuorossa ja jakso tasataan lukemin 1-1. Koko ottelun voitto Tahkon nimiinjaksoin 0-1 (0-3, 1-1).

Seuraava kotiottelu pelataan ensi perjantaina 17.5 klo 18 ja silloin vastassa Pattijoki. 80-vuotias Alajärven Sähkö tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn.