Ankkureiden Tyttöjen Superpesis-taival jatkui maanantaina Porin Erku-Areenalla. Voitetun avauspelin jälkeen Ankkurit saivat vierasreissullaan vastaansa ehkä lohkon kovimman ennakkosuosikin Porin Pesäkarhut. Alun hapuilevan esityksen jälkeen Ankkurit käänsi lopussa ottelun kulun ja väänsi kotijoukkueen lopulta siltaan 2. kotiutuslyöntikierroksella.

Porin Pesäkarhut – Ankkurit 1-2 (5-1,1-3, 2-3k)

Avausjakson alku oli kotijoukkueen vahvaa hallintaa. Mallikkaasti pelannut ulkokenttä pystyi tilanne toisen perään riisumaan Ankkureiden lyöntipelin aseista.
Pesäkarhujen sisäpeli oli myös heti ensimmäisessä vuorossa uomissaan. Kärjen luomasta palottomasta ajolähdöstä juoksuhanat avasi Naisten Talvisuperissakin taitojaan näyttänyt Sara Koivikko.
Tämän jälkeen kotijoukkue lisäsi johtoaan 4-0:aan kolmella yksittäisellä onnistuneella lyöntivuorolla.

Hetken ihmettelyn jälkeen Ankkureiden ulkopeli löysi selkärankansa. Pori pystyi kehittelemään yksittäisiä kolmostilanteita jakson edetessä, mutta ainut lisäjuoksu lipsahti taululle kahden väärän syötön saattelemana.

Ankkureiden kannalta ensimmäisen jakson viimeinen sisävuoro oli kuitenkin merkityksellinen. Kärki sai rakenneltua pelin ensimmäisen ja samalla myös ainoan palottoman ajolähdön, josta Roosa Nuolikoski onnistui rikkomaan kuparisen Siiri Mäenpään tuodessa kavennukseksi 5-1.

Toisella jaksolla pelin luonne hieman muuttui avausjaksosta. Pesäkarhujen tilanteiden rakentelu tyrehtyi Ankkureiden parantuneen ulkopelin myötä. Valitettavasti Ankkureidenkaan sisäpeli ei ottanut tuulta allensa.

Toisessa vuorossa Pesäkarhut saivat tärkeän 1-0-johtojuoksun aikaiseksi Ellen Erkkilän kotiuttaessa Fanny Rintalan. Muutoin Ankkureiden ulkopeli kesti kotijoukkueen yritykset mainiosti.

Kun kotijoukkue aikansa tarjosi Ankkureille mahdollisuutta tulla peliin mukaan, niin lopulta myös niin kävi. Kolmannessa vuorossa sankarin viittaa aseteltiin Elisa Hynylle, jonka puhkaisulla Ankkurit siirtyi hetkessä 1-3-johtoasemaan. Valitettavasti hyvä painostus tukahtui kahteen kopinnosto paloon.

Neljännessä vuorossa Pori pääsi kertaalleen yrittämään kotiutusta, mutta Ankkureiden ulkokenttä kesti. Erittäin makoisa ja arvokas vieraspiste oli saatu napattua takataskuun.

Ottelun voittajaa lähdetiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta.

Ankkurit aloittivat lyöntivuorossa. Pari toisensa jälkeen tulostaululla näytti pyöreää nollaa. Viidennessä parissa Kira Koivisto onnistui kotiuttamaan Noora Huukin. Puolustusasemiin lähdetiin hiuksen hienossa 1-0-johdossa.

Vaisusta lyöntivuorosta huolimatta Ankkureiden usko ei horjunut. Kolme ensimmäistä paria puolustettiin mainiosti, neljännessä parissa Vilma Kiviojan läpilyönnillä Pori pääsi tasoihin.
Viides pari kuitenkin saatiin puolustettua ja uudelle kierrokselle.

Toisella lyöntikierroksella Ankkureiden kolmesta parista kaksi onnistui. Roosa Nuolikosken taaksepäin suuntautunut lyönti yllätti omat ja vieraat ja Amanda Tuomela pinkoi 2-1-johtojuoksun. Eeva Honkaperän saumalyönnillä Ankkurit siirtyi 3-1-johtoon.

Porin kahdesta ensimmäisestä parista Enni Paatero onnistui omalla lyöntivuorollaan. Kolmannessa parissa Pori näytti pääsevän jatkokierroksille, mutta Siiri Mäenpää kaivoi tappoheiton takataskustaan ja juoksulta näyttänyt välilyönti muuttui Ankkureiden voitonjuhlaksi. Sensaatio oli tapahtunut.

– Pelin alussa näytti omaan silmään siltä, että Porin reissusta oli tulossa luokkaretki ties monennenko kerran uran aikana. Porin helpolta näyttänyt pelaaminen tyrehtyi ja me saimme ulkopelissä vähän juonesta kiinni. Sisäpeli oli meille vaikeaa koko pelin ajan. Elisan läpilyönti tuli kuitenkin kreivin aikaan.
Tilaisuutta kääntää ottelu omaan hallintaan tarjottiin aika pitkään, onneksi siihen lopulta tartuttiin.
Kotiutuslyöntikilpailussa tapahtui ihmeellisiä asioita, oli vähän tuuria ja lopulta voitto ratkesi älyttömän kovaan ulkopeli suoritukseen.
Uskoin kyllä ennen peliä, että sopivalla venymisellä voittokin on mahdollinen, mutta onhan tämä pitkän, mutta tuloksettoman pelinjohtajauran yksi hienoimmista voitoista. Siitä ei pääse mihinkään.
Meidän pelaajille nämä älyttömän kovat runkosarjapelit ovat verrattavissa pudotuspeliotteluihin, joten jokainen saavutettu piste ja voitto on iso ja arvokas juttu kokemusreppuun. Torstaina jatketaan Tampereella kovien pelien merkeissä.

Palkitut:

I Ellen Erkkilä
II Nea Lehti

I Elisa Hyny
II Roosa Nuolikoski

Luitko jo nämä?