Ankkurit kävi Pohjois-Karjalassa viikonloppuna pelaamassa kaksi ottelua. Lauantaina Joensuu voitti ottelun täysin ansaitusti. Kiteellä Ankkurit oli sunnuntaina tilanteiden rakentelun osalta parempi, mutta Kitee nappasi voiton kotarissa.

Joensuu Ankkureita selkästi parempi lauantaina.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa tilanteilla ei joukkueet mässäilleet.

Toisessa vuorossa Joensuu onnistuu  siirtymään 1-0 johtoon Juho Toivolan lyönnillä. Ankkurien osalta juoksut jää myös toisessa vuorossa näkemättä.

Kolmannessa vuorossa nähdään Ankkurien ottelun ainokainen juoksu, kun Juho Ihamäki onnistuu kotiuttamaan Pyry Alasen. Joensuu iskee omalla vuorollaan jopa viisi juoksua.  Onnistuijna mailan varressa Toivola, Joosua Rättö, Iiro Nokkala ja Kasper Hämäläinen. 6-1 juoksu syntyy harhaheitolla, millä Henri Litmanen juoksee kotiin.  Jakson loppulukemiksi myös jää samat 6-1 numerot.

Toinen jakso Ankkurien osalta on heikkoa peliä sisällä ja yhtään juoksua ei saada tulostaululle. Joensuu iskee jakson jokaisessa vuorossa juoksun. Ensimmäisessä vuorossa toivola onnistuu kotiuttamaan Konsta Kettusen. Toisessa vuorossa Joensuu onnistuu kahdesti, kun Nokkala lyö ottelun toisen juoksunsa ja Toivola myös onnistuu jo kolmanteen otteeseen ja siirtää Joensuun 3-0 johtoon.

Jakson ja ottelun kahdesta viimeisestä lyödystä juoksusta vastaa kolmannessa ja neljännessä vuorossa Joosua Rättö.  Joensuu vie ansaitusti ottelun jaksoin 2-0 (6-1, 5-0) Kolmostilanteet ottelussa merkattiin Joensuun hyväksi 22-6.

OTTELUN TILASTOT

OTTELUN LEHDISTÖTILAISUUS

Sunnuntaina Kitee parempi kotarien jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Kiteen osalta ei tilanteita nähdä. Ankkurit sen sijaan onnistuu avamaan ottelun juoksutilin ensimmäisessä vuorossa siirtyen 0-3 johtoasemaan, kun Petteri Kortelainen lyö kakkosjatkeelta pallon läpi kolmen juoksun arvoisesti.

Toinen vuoro sujuu Kiteen osalta samalla kaavalla kuin ensimmäinen vuoro. Ankkurit omalla vuorollaan onnistuu siirtymään 0-5 johtoon Juho Ihamäen ja Ville Keltikankaan kotiutuksilla.

Kolmannessa vuorossa Kitee rakentaa palottoman ajotilanteen, mutta tilanne kuolee nopeaa, kun Elmeri Iivonen irroittaa väärällä etenijän kolmoselta ja seuraavalla syötöllä kahden palon arvoisesti takaetenijät. Ankkurit iskee kolmannessa vuorossa Kortelaisen lyönnillä jakson loppulukemiksi 0-6.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa joukkueet pelaa vahvaa ulkopeliä ja tilanteita ei synny. Toinen vuoro ei tuota Ankkureille juoksuja, mutta Kitee onnistuu avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun ensimmäistä kertaa ottelussä lyömään päässyt Jiri Pippola lyö etenijän kotiin.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistuu Kortelaisen välilyönnillä avaamaan jakson juoksutilin. Kiteen jäädessä nollille omassa vuorossaa, niin ratkaisevaan vuoroon lähdetään 1-1 tilanteessa.

Ankkurit ei onnistu ratkaisevassa vuorossa tilanteita rakentamaan, mutta Kiteen osalta tilanteiden rakentelu on hyvää ja Juho Keinäsen kotiutuksella Kitee vie jakson niukasti lukemin 2-1.

Kotiutuslyöntikilpailu ratkeaa vasta toisilla jatkopareilla, missä Kitee on parempi. Ottelu merkataan Kiteen voittoon jaksoin 2-1 (0-6, 2-1, 4-3k).