Joensuun Maila kävi vierailulla Kitrolla torstaina. Ensimmäisellä jaksolla Joensuu jätti Ankkurit nollille. Toisella jaksolla tiukka vääntö kääntyi tasapeliin. Ottelu merkataan Joensuun voittoon jaksoin 0-1 (0-4, 4-4)

Ankkurit joutui taipumaan Joensuulle Kitrolla. Kuva: Jani Vuorela

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurit ei onnistu juoksujen teossa, vaikka pari paikkaa syntyy.  Myös Joensuu saa ensimmäisessä vuorossa tilanteita, mutta takatilanne puolustaminen Ankkureilla kestää ja 0-0 säilyy taululla.

Toisessa vuorossa Ankkurien ykköskärki rakentaa palottoman ajotilanteen, mutta tilanne kuivuu nopeaa kolmeen paloon. Joensuu onnistuu toisessa vuorossa avaamaan ottelun juoksutilin Juho Toivolan lyönnillä.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit jää ilman tilanteita, mutta Joensuu rakentaa niitä useamman ja siirtyy 0-4 johtoon, kun Juho Toivola, Joosua Rättö sekä Henri Litmanen onnistuu kotiutuksissa.  Samat lukemat pysyvät myös jakson ratkaisevan vuoron jälkeen taululla, kun Ankkureilla ei tilanteiden rakentelu onnistu.

Toisen jakson aloittavalla sisävuorolla Joensuu rakentaa mukavasti tilanteita, mutta Ankkurien takatilanne puolustaminen kestää. Ankkurit saa omalla sisävuorollaan yhden paikan Petteri Kortelaiselle, mutta yrityksestä tulee niukka palo kotoon.

Joensuun jakson toinen sisävuoro jatkuu samalla kaavalla, kuin ensimmäinen. Tilanteita rakentuu, mutta Ankkurit puolustaa hyvin. Ankkurit onnistuu lyömään toisessa vuorossa jakson ja koko ottelun ensimmäisen juoksunsa, kun Joona Peltokangas loistavalla varrella kotiuttaa  Tuukka Etulan.

Joensuu on kolmannessa vuorossa lähellä juoksun teossa, mutta erittäin tiukka pesäkilpa kääntyy Ankkurien eduksi, mistä Joensuun pelaajat purnaavat tuomareille. Ankkurit sen sijaan onnistuu vuorossa lisäämään johtoaan lukemiin 2-0 Petteri Kortelaisen kotiuttaessa kumuralla Ville Keltikankaan.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Joensuu onnistuu loistavasti iskien peräti neljä juoksua Henri Litmasen, Juho Toivolan, Joosua Rätön ja Kasperi Hämäläisen lyönneillä. Ankkurit saa tasoittavalla vuorolla hyvän paineen ja iskee kaksi juoksua, kun Elmeri Koivusalmi ja Juho Ihamäki onnistuu kotiutuksissa. Tämä ei kuitenkaan riitä vaan jakso tasataan lukemin 4-4. Koko ottelu merkataan Joensuulle jaksovoitoin 0-1 (0-4, 4-4)