Perjantaina pelattiin Ankkureiden Tyttöjen Superpesiksen 6. runkosarjaottelu Helsingissä Roihuvuoressa. Alun kangertelun jälkeen Ankkurit otti ottelussa ohjat käsiinsä ja vei ottelun lopulta helposti 2-0 (5-0, 11-1) nimiinsä.

Roihu – Ankkurit 0-2 (0-5, 1-11)

Avausjaksolla sisäpeli oli nihkeää puolin ja toisin. Ankkurit sai luotua ensimmäisestä vuorosta lähtien tilanteita, mutta kotiutuksista puuttui puhti. Roihulla oli myös omat paikkansa, mutta juoksuja ei nähty avausvuorossa.
Pelin avausjuoksu nähtiin Ankkureiden toisen tasoittavalla. Carita Tunkkari avasi juoksutilin Minea Kivisen juostessa.
Kolmannessa vuorossa Ankkurit tekivät lopullisen pesäeron Roihuun iskiessä neljä juoksua neljän eri lyöjän voimin.
Kun viimeisessä vuorossa ei Roihu pystynyt kuparistaan rikkomaan, päättyi avausvuoro Ankkureille puhtaasti 5-0-numeroin.

Toinen jakso alkoi yhtä nihkeästi kuin ensimmäinenkin. Toki sillä erotulla, että Ankkurit onnistui Eeva Honkaperän lyödessä ja Vilja Valkosen tuodessa siirtymään 1-0-johtoon.

Toisessa vuorossa Ankkureiden sisäpeli aukesi paremmin ja neljän lisäjuoksun voimin siirryttiin
5-0-johtoon.

Roihu sai kuparisen rikki Anni Vainion toimesta. Anni on Vainion pesissuvun seuraava tulevaisuuden huippupelaaja.

Kolmannessa ja neljännessä vuorossa Ankkurit onnistuivat lisäämään johtoaan kolmella juoksulla molemmissa vuoroissa, joten toisen jakson lopullinen lopputulos kirjattiin Ankkureille 11-1-lukemin.

– Tänään oli monin tavoin vaikea vieraspeli. Tilanteita saatii rakennettua ihan kivasti, mutta vapaat lyönnit eivät olleet tänään ihan parhaalla mahdollisella tavalla kepissä. Se piti ottelun lopulta suhteellisen tasaisena. Ulkona pelattiin hyvällä tasolla, niinkuin on tähän saakka pystytty pelaamaan. Lopulta reissun tärkein tavoite, kolme pistettä saavutettiin ja siinä mielessä ollaan tyytyväisiä. Nyt viikon tauko Nuorten peleistä ja sitten on luvassa neljä tiukkaa vääntöä lohkojen kärkijoukkueita vastaan. Tärkeää olisi saada pisteitä sieltä ja täältä ja muutama voitto olisi myös arvokas. Peli kerrallaan eteenpäin ja itseensä uskoen.

I Vilja Valkonen
II Eeva Honkaperä

Luitko jo nämä?