Kitron pesäpallostadionilla Alajärvellä viime kesänä esitetystä näytelmästä ja pitkäpallo-ottelusta Joko joko tehty taltiointi on nyt kaikkien katsottavissa.

Alajärven Ankkurit ry toteutti yhdessä Alajärveläisten yhdistysten, harrastenäyttelijöiden ja  seuratoimijoiden kanssa  tapahtuman yhdistetyn näytelmän ja pitkäpallo-ottelun muodossa. Tapahtuma on hyväksytty Suomi 100-vuotta ohjelmaan ja ajoittuu itsenäistymisen alkuvuosille. Alajärven Kitron pesäpallostadionilla la 1.7.2017 nähty kulttuurin, urheiluhistorian ja suomalaisten elämänmenon noin 100-vuotta sitten yhdistävän tapahtuman taltiointi on nyt nähtävissä tästä linkistä.

Tapahtuma alkaa näytelmällä Joko-joko? Näytelmä kuvaa alajärveläisten elämää itsenäistymisen alkuvuosina ja mukana on luonnollisesti itse Alvar Aalto ja muita aikakauden alajärveläisiä henkilöitä. Näytelmä jatkuu pitkäpallo-otteluna, joka pelataan pitkäpallon säännöillä, sen aikaisissa asusteissa ja varusteilla. Alajärven ja Kuortaneen suojeluskuntien välisen ottelun aikana aikansa suomalaiset suurmiehet Tahko Pihkala ja Alvar Aalto käyvät vuoropuhelua ajankohtaisista asioista ja pelin kehittämisestä.

Näytelmän käsiohjelman jossa tarkempaa tietoa näytelmästä voit ladata tästä

 

Tapahtuman tukijat: