Otteluraportti:

Alajärvi – Hyvinkää 2-0 (5-3, 3-2)

Alajärven Ankkurien hyvä syyskunto jatkui kotiottelussa Hyvinkäätä vastaan. Kotijoukkue saalisti ottelusta täyden pistepotin, mutta Kempeleen nappaama jaksovoitto Joensuusta tiesi sitä, että Alajärvi putoaa ensi kaudeksi Ykköspesikseen. Edellisen ottelun tapaan Sasu Iivarinen ja Rami Mäkinen olivat hyvässä kotiutusvireessä. Tahkon kaikki juoksut iski Juha Korhonen.

Ottelu ensimmäinen jakso eteni tasaisesti, kun joukkueet tekivät juoksuja tasatahtiin. Ankkureilla yrityksiä oli kahdeksan Hyvinkään  neljää vastaan.  Tahkon Juha Korhonen kotiutti avausjaksolla kolmesti, mutta Sasu Iivarisen johdolla Ankkurit nousi neljännen tasoittavalla 3-3 tilanteesta 5-3 voittoon. Iivarisen lyönti painui kolmospuolelta maisemaan ja ratkaisi jakson. Alajärven kolme ensimmäistä juoksua kirjattiin Iivariselle, Kari Kellokoskelle ja Riku Rantaselle.

Toisella jaksolla Alajärvi siirtyi kolmannen vuoron alussa Rami Mäkisen ja Nestori Yli-Sissalan lyönneillä kolmen juoksun karkumatkalle. Tahko kiri vielä juoksun päähän, kun kovassa lyöntivireessä ollut Juha Korhonen kotiutti kolmannen tasoittavalla kahdesti. Hyvinkää painosti vielä lisää neljännen tasoittavalla, mutta Ankkurien ulkopeli kesti ja kotijoukkue korjasi myös toisen jakson itselleen.

Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen