Kaksi pinnaa plakkariin karuissa oloissa

Alajärvi – Kankaanpää 2-1k (3-4, 1-0. 0-0, 2-1)

Alajärvi väänsi väkisin voiton Kankaanpäästä pitkän kaavan mukaan menneessä ottelussa. Ratkaisu nähtiin vasta kotiutuskisassa, jossa Alajärvi kuittasi vierailijoiden 0-1 johdon kahdella ensimmäisellä parilla. Todella karuissa olosuhteissa kahdeksan asteen lämmössä ja reippaassa sateessa ei sisäpelihienouksilla juhlittu. Työvoitto kuvaa ehkä parhaiten illan koitosta.

Ensimmäinen jakso

Juha-Matti Jaatinen oli 100% pelivireessä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Avausjaksolla joukkueet tekivät tilannetta tasatahtiin, mutta juoksujen tekeminen oli hankalaa. Ankkurit siiirtyi johtoon jokeri Sami Mikkolanahon näpillä avausvuorossa, kun kotiin pinkoi Aki Orava. Kankaanpää kuitenkin kuittasi toisessa vuorossa kotijoukkueen johdon ja siirtyi, ulkopelivirheiden myötä, juoksun johtoon Jukka Lankisen ja Petteri Kortelaisen iskuilla. Alajärven kömmähdykset ulkona saivat jatkoa vielä kolmannessa vuorossa, kun vierailijat siirtyivät kahden juoksun johtoon harhaheiton turvin. Ankkurit sai neljänne vuoron alkussa kirivaihteen silmään ja tuli tasoihin Kari Kellokosken ja Mikael Penninkankaan sivalluksilla. Maila kuitenkin otti väkisin jaksovoiton, kun Lankinen iski vastustamattomasti jakson päätösluviksi 3-4 vierailijalle.

Toinen jakso

Jos sää oli avausjaksolla huono, niin toiselle jaksolle se huononi entisestään. Sade ja todelle kylmä keli vaikutti tuhoisasti molempien joukkueiden sisäpeliin. Oli vaikea uskoa, että juhannus on vielä edessä päin. Kankaanpää sai aikaiseksi vain yhden yrityksen koko jaksolla. Ankkurit pääsi yrittämään kotiutusta kolme kertaa ja vihdoin Juha-Matti Jaatisen kupperille nolla rikottiin Oravan edetessä. Jaden lyömä tikki riitti jaksovoittoon ja edettiin kohti Supervuoroa.

Supervuoro

Kankaanpää aloitti Supervuoron sisältä. Kahden lyöjän jälkeen taululla oli jo kaksi paloa, eikä KaMa saanut kolmostilannetta aikaiseksi. Ankkurit teki lyöntijärjestykseen pientä viilausta ja rakensi kärjestä heti palottoman ajon, mutta juoksujen teossa ei kotjoukkuekkaan onnistunut.

Kotiutuslyöntikilpailu

Vierailijat aloittavat myös kotarin sisältä, mutta kotijoukkueen ulkokenttä onnistui torjumaan neljä ensimmäistä paria. Viimeinen parivaljakko toimi, sillä Jussi Kivelä pisti pallon väliin ja vei KaMa:n johtoon.

Ankkurien kotituslyönnit alkoivat tehokkaasti, sillä Mikkonlanahon näpillä upeasti edennyt Jaatinen toi kotarin tasoihin heti ensimmäisessä parissa. Lopullinen niitti ottelulle tuli toisessa parissa, kun Jere Saukko syöksyi Oravan taituroimalla pussarilla voittojuoksun.

Voittojuoksu! Ja homma paketissa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.