Ankkureiden kasvatti ja kultajoukkueen pelaaja Marko Etula menehtyi vaikean sairauden murtamana 28.10.2018. Marko pelasi Ankkureissa ylimmällä sarjatasolla kaudet 1987-91. Tänä aikana Ankkurit voitti kahdesti mestaruuden ja oli kerran hopealla.

Marko pelasi monipuolisella roolilla sekä ulko- että sisäpelissä. Etukenttä oli ulkona tutuin paikka, mutta muutkin paikat hoituivat. Myös sisäpelissä hän oli joukkueelleen arvokas pelaaja – joukkue pystyi huoletta luottamaan Markoon etenijänä, vaihtajana ja kotiuttajana. Kaikista suurin vahvuus ei kuitenkaan näkynyt yleisölle. Hän oli armottoman kova joukkuepelaaja ja hengen nostattaja. Aina positiivinen ja hauska Marko oli juuri se henkilö, jota ilman menestystä ei olisi tullut. Kun Marko ryhtyi lausumaan runoja, koko joukkue ja jopa pelinjohtaja hiljentyivät kuuntelemaan – vitseistä puhumattakaan.

Etulan veljekset Marko ja Ari saivat vahvan tuen pelaamiselle perheeltään. Martti-isä ja Terttu-äiti elivät poikiensa harrastuksella täysillä mukana ja antoivat vahvan tukensa heille. Ei tainnut jäädä yhtään pesisareenaa käymättä, joten myös vieraspeleissä tuki ja kannustus oli mukana.

Marko pelasi myös Vimpelin Vedossa. Pelaamisen hän lopetti suhteellisen nuorena jo 1994. Vaativa työ vei muille maille ja pelaaminen tuli mahdottomaksi. Peliuransa jälkeen Marko seurasi tiiviisti Ankkureiden edesottamuksia ja tsemppasi paitsi pelaajia, niin myös seuraväkeä. Vaikean sairaudenkin aikana Marko oli iloinen ja aina positiivinen, eikä sairaus estänyt häntä viime kesänäkään tulemasta Kitrolle kannustamaan Ankkureita.

Alajärven Ankkurit ja entiset pelikaverit esittävät omaisille lämpimän osanoton.

Marko Etula, pelaajakortti