Kitrolla nähtiin tiistai-iltana tasainen vääntö pisteistä kun kotijoukkue Ankkurit ja Toholammin Urheilijat ottivat yhteen. Molempien jaksojen alkuja hallinnut Ankkurit ei kuitenkaan pystynyt pitämään johtoaan kummallakaan jaksolla ja voitto lipesi vieraille jaksoin 2-0.

Ankkurit – Toholampi 0 – 2 (4-5, 7-8)

Avausjaksolla Toholampi aloitti sisävuorolla ja onnistui Jane Koivukosken välilyönnillä siirtymään 0-1-johtoon. Ankkureiden tasoittava tuotti sekin yhden juoksun, Tanja Tuomelan onnistuessa kotiuttamaan Fanny Salmelan.

Toinen vuoro jatkoi ensimmäisen kaavaa ja Toholampi pinnisti jälleen juoksun johtoon Kiia Peltokankaan kotiuttaessa Roosa Linnarinteen. Ankkureiden toinen vuoro oli tuloksekas. Kärki rakensi tilanteen ja Tuomela kotiutti Salmelan. Tämän jälkeen Ankkurit siirtyivät 4-2-johtoon vapaataipaleen ja Lotta Kangasahon välilyönnin siivittämänä.

Seuraavat tilastomerkinnät nähtiin neljännessä vuorossa Toholammin sisävuorolla. Linnarinne kavensi 4-3:een kotiuttamalla Kiia Peltokankaan. Hetkeä myöhemmin Silja Ahosen läpilyönnillä Toholampi karkasi 4-5-johtoon. Tämän jälkeen ei vieraat juoksuja tehneet.

Ankkureiden viimeinen sisävuoro sujui murheellisesti, eikä vuoron aikana saatu etenijää kolmospesälle. Näin ollen ensimmäisen jakson voitto karkasi vieraille 4-5-numeroin.

Toisella jaksolla Ankkurit aloittivat vahvasti ja siirtyivät kahden ensimmäisen vuoron aikana 5-0-johtoon. Jakson avausjuoksun löi hienosti Ella Oksanen välilyönillä ensimmäisessä vuorossa. Toisessa vuorossa Oona Haapasalon 3-puolen läpilyönti tuotti 2 juoksua ja Roosa Nuolikoski sekä Anni Mertaniemi onnistuivat kertaalleen kotiutuksissaan.

Jos oli Ankkureiden toinen vuoro murhaava, niin Toholampi vastasi omassa kolmannessa vuorossa samalla mitalla takaisin. Tiina Ruusilan takakentän puhkaisulla syntyi taululle kolme juoksua. Tämän jälkeen Jessica Lyly ja Kiia Peltokangas löivät vielä välilyönneillä juoksut kumpikin.

Neljännessä vuorossa Ankkurit siirtyi uudelleen 7-5-johtoon Roosa Nuolikosken kotiutuksella ja harhaheiton turvin.

Toholampi oli tänään päättänyt, että voitto lähtee Keski-Pohjanmaalle ja väänsi väkisin viimeisessä vuorossa palottoman tilanteen ja sen jälkeen kolme juoksua yksittäisillä lyönneillä. Toisen jakson loppunumerot 7-8 Toholammille.

Palkitut:

I Senja Aho
II Fanny Salmela

– Tänään ei oltu lähelläkään sitä tasoa, missä olemme tällä kaudella suomensarjassa esittämään. Laskeva pelivire alkoi jo lauantaisessa Vaasa-pelissä vaikka sen voitimme. Nyt joukkuetta kokonaisuudessa koetellaan sekä fyysisesti että henkisesti. Kesää on pitkästi jäljellä ja paljon on pisteitä vielä jaossa. Tänään Toholampi oli ratkaisuhetkillä parempi, kun taas ulkopelissä meillä sattui virheitä jotka maksoi paloja ja juoksuja vastustajalle. Tarinamme on ollut tähän mennessä ruusuinen, niin kyllähän tämä tappio suututtaa ja kasvattaa sisua.