Raahe – Alajärvi 2-1k (1-2, 4-3, s2-2, k2-1)

Riku Rantanen pelasi mainion avausottelun. Ankkurien tehomiehiä sisällä olivat Petrus Puputti 70% tehoilla ja kolmella tuodulla, Kari Kellokoski  78% tehoilla ja Aki Orava kolmella lyödyllä. Myös Sasu Iivarisen ruuti oli kuivaa: tuloksena kaksi lyötyä.

Petrus Puputti pelasi jäätävää kärkipeliä. Saldona neljä tuotua. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Petrus Puputti pelasi jäätävää kärkipeliä. Saldona kolme tuotua. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

I JAKSO

Ankkurit marssitti Rännärille uudistuneen ulkopelikokoonpanon, kun Riku Rantanen syötteli avausottelunsa sinikeltaisissa. Mies pelasikin erinomaisen ottelun ja sekoitti varsinkin avausjaksolla kotijoukkueen peliä. Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta sisäpelin osalta vaisuhko. Vuorot olivat melko lyhyitä ja painostukset loppuivat lyhyeen. Ulkopeli oli molemmilla tiivistä. Siitä kertovat kolmostilanteet, jotka menivät Raahelle avausjaksolla 5-4. Ankkurit eivät tosin viimeistä sisävuoroaan käyttäneet. Ankkurit siirtyi johtoon Viljo Sillanpään kauden ensimmäisellä lyödyllä, kun mies upotti pallon väliin ensimmäisessä vuorossa. PattU:n kotiutuksista viime otteluissa vastannut Eino Järvelä oli jälleen asialla iskemällä jakson tasoihin toisessa vuorossa. Ratkaisu nähtiin jo toisen vuoroparin lopussa, kun Aki Orava iski Petrus Puputin kotiin. Tämä jälkeen ei juoksuja enää nähty ja Alajärvi korjasi jakson niukasti 2-1.

II JAKSO

Toisella jaksolla tilannetta oli enemmän, mutta Sasu Iivarisen toisessa vuorossa iskemä johtojuoksu oli jaksolle ensimmäinen. Kolmannessa vuorossa alkoi tapahtua, kun kotijoukkue iski kolme pinnaa siirtyen 3-1 johtoon. Alajärvi ei kuitenkaan luovuttanut vaan tuli väkisin tasoihin Oravan ja Iivarisen iskuilla. Pienet ulkopelivirheet avittivat kuitenkin kotijoukkuetta sen verra, että se onnistui Järvelän lyönnillä korjaamaan jaksovoiton neljännen tasoittavallaan.

Supervuoro

Supervuoron aloitti sisältä Alajärvi ja kärki ruuvasi heti pesät täyteen. Orava pisti pallon väliin ja siirsi Ankkurit johtoon. Sen jälkeen tilanne näytti jo kuivuvan kasaan, kunnes Tuomas Tallbacka laittoi 2-tilanteessa pallon puskaan ja Henri Heikkinen juoksi kakkospesältä suoraan kotiin. Tämä ei kuitenkaan voittoon riittänyt, kun Järvelä ja Marko Nikula iskivät juoksun mieheen ja tasoittivat Supervuoroparin.

Kotiutuslyöntikilpailu

Kotareissa vain ensimmäinen pari Sami Mikkolanaho-Juha-Matti Jaatinen onnistui. PattU kairasi väkisin voiton itsellee, kun onnistumisia tuli ensimmäisessä ja neljännessä parissa.

Olihan se parempaa kuin mitä on esitetty. Rikun tuleminen mukaan rauhotti tilannetta. Kaksi juoksua Superissa pitäisi riittää, mutta ei saatu tehtyä paikoista paloja. Tuskaisen hitaasti homma tuntuu kääntyvän, mutta periksi ei anneta, kommentoi ykköspalkittu Aki Orava ottelu päätyttyä.