Alajärvi – Raahe 2-1s (3-2, 1-2, 1-0)

Tavaksi tullut pitkä kaava toistui jälleen, kun Ankkurit voitti Raahen. Kotiutustehoista vastasi Joni Matintupa 3/3 ja 100%. Supervuoro ratkesi Aki Orava karkaamiseen taktisella pudotuksella ja Ankkurien äärimmäisen tiiviiseen takatilannepelaamiseen.

I jakso

Ottelu ensimmäinen jakso toisti Ankkurien viimeisistä otteluista tuttua kaavaa. Molemmilla joukkueilla sisäpeli oli nihkeää ja kotiutustilanteita niukanlaisesti. Suuri syyllinen Alajärven tehottomuuteen olivat tietenkin Raahen, lukkari Topi Kososen johtama, ulkopeli. Raahelaisten etukenttä suolasi etenijöitä tehokkaasti pesille. Ensimmäinen vuoro alkoi kuitenkin räväkästi, kun PattU:n Topi Kosonen paukautti pallon maisemiin, mutta vierailijat hölmöilivät tilanteesta yhden juoksun lisäksi kaksi paloa ja vuoronvaihdon.

Joni Matintupa kotiutti 100% tehoilla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Joni Matintupa kotiutti 100% tehoilla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Tukkoisuudesta johtuen pelinjohto käytti Sami Mikkolanahoa tehokkaasti vaihtotilanteissa. Näin Alajärven kotiutustilanteet rakentuivat Joni Matintuvalle, joka vastasi huutoon iskemällä avausjaksolla komeilla lyönneillä kotijoukkueelle kaksi juoksua. Niiden tuojina oli molemmilla kerroilla Janne Kivipelto. Matintuvan toisen kotiutukset jälkeen tulleella harhaheitolla kotiin kirmasi vielä Joonas Riikilä. Vierailijoiden kavennus lähti jälleen Kososen mailasta, mutta tasoitusta ei nähty.

II jakso

Toinen jakso oli hyvin ensimmäisen kaltainen, mutta PattU oli selvästi kuskin paikalla. Ankkurien ulkopeli oli tiivistä ja joukkue teki lukuisia paloja kotiin. Kaikkea ei tiiviskään ulkokentää pysty torjumaan ja raahelaiset korjasivat jaksovoiton Antti Korhosen ja Kososen lyönneillä. Ankkurien ainokaisen nasautti jälleen Matintupa.

Supervuoro

Kotijoukkue haki Supervuoron aloitukseen uutta virtaa vaihtamalla hieman lyöntijärjestystään. Kärjestä tehtiin ajo, mutta ensimmäiset yritykset eivät tuottaneet tulosta. Aki Orava otti sitten ohjat käsiinsä. Henri Heikkisen nostaessa korkean kopin aivan takarajan pintaa Orava karkasi pudotuksella ja toi Ankkureille johtojuoksun. Pattijoki painosti omalla vuorollaan, mutta Ankkurien tiivis ulkopeli oli vastustajalle myrkkyä. Peli päättyi Oravan syöksykoppiin ja kotiin poltettuun etenijään.

Palkitut:
I Joni Matintupa
II Janne Kivipelto
Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen


[layerslider id=”16″]

Tilastot (www.pesislive.fi)

Lehdistötilaisuus

Otteluvideo