Koskenkorva – Alajärvi 0-1 (1-1, 1-3)

Ankkurien sairaslista sai keskiviikon ottelussa jatkoa, kun Nestori Yli-Sissalan seuraan liittyi Valtteri Kleemola. Näin Joonas Riihimäki teki Korvalla jokeripaidassa Superpesis-debyyttinsä. Nuorukainen tempaisikin heti ensimmäisellä jaksolla ensimmäisen merkinnän juoksutilastoihin. Voiton tae oli kuitenkin Ville Väliahon johdolla todella tiiviisti toiminut ulkopeli.

Ville Väliaho oli huippuvireessä Koskenkorvalla. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I Jakso

Ankkurit aloitti ottelun sisävuorolla, mutta etenijää ei saatu kakkospesälle. Myöskään kotijoukkueen avaus ei kolmostilannetta tuottanut. Toisessa vuorossa Alajärven sisäpeli yski, mutta kotijoukkue sai luotua ottelun ensimmäisen kotiutustilanteen. Ankkurien kakkospuoli kuitenkin torjui varmasti kotiutuslyönnin.

Kolmannessa vuorossa kakkoskärki rakensi palottoman ajolähdön. Ensimmäinen ajo ei tuottanut tulosta, mutta jatkotilanteesta Joonas Riihimäki iski uransa ensimmäisessä miesten Superpesis-ottelussa avausjuoksun. Ankkurit antoi kotijoukkueelle siimaa tasoittavalla, kun se heitteli pelin tasalukemiin 1-1. Tästä korvalaiset saivat sisäpeliään auki, mutta kotiutusyritykset pysähtyivät vierailijoiden ulkokenttään. Viimeinen sisävuoro sujui Ankkureilta vaatimattomasti, mutta ulkopeli toimi kuin kone ja 1-1 jäivät ensimmäisen jakson päätösluvuiksi.

II Jakso

KoU aloitti toisen jakson lyöntivuorot ja laittoi kattoi heti kärjellään palottoman ajolähdön. Kolmesta yrityksestä keskimmäinen onnistui, kun Markus Hallasuo löi polttolinjasta johtojuoksun. Kotijoukkue oli asialla myös Ankkureiden tasoittavalla, kun se heitti pallon kakkospuolelta Antin-montuun. Näin Alajärvi siirtyi harhaheitolla 1-2 johtoon.

Toisessa vuorossa Sasu Iivarisen loistopelastus kakkospesän taustalta löi alkutahdit tiiviille ulkovuorolle eikä kotijoukkue saanut tilannetta päälle. Ankkurien täyttävä lähti kärjestä nihkeästi liikkeelle. Sami Mikkolanahon puolittaisella läpilyönnillä saatiin vielä kahden palon ajolähtö, mutta se ei tuolosta tuonut.  Kolmannen vuoron alkuun Ankkurit joutuivat vaihtamaan Sasu Iivarisen pois ja Mikael Penninkangas siirtyi ulkokentälle. Korvalaiset laittoivat jälleen kerran pesät täyteen ilman paloja. Tällä kertaa Ville Väliahon taktinen hyydytti tilanteen eikä juoksuja nähty. Tasoittavalla Aki Orava puhkaisi ykköstilanteessa kentän kolmosjatkeelta ja Antti Pukkinen pinkoi ykköseltä kotipesään saakka muutaen luvuiksi 1-3.

Viimeisessä vuorossa KoU täytti jälleen kerran kenttäpesät ilman paloja. Ensimmäisen merkkaamattoman hoiteli upealla tappoheitolla Viljo Sillanpää. Kaksi viimeistä hoiteli lukkarin tontilla Ville Väliaho, jonka syötöistä ei palloa kenttään saatu. Tiukalla ulkopelillä Ankkureille kauden avausvoitto.