Alajärvi – Koskenkorva 2-0 (5-1, 3-0)

Ankkurit lähti otteluun varamiehisenä, kun sekä Riku Niemi ja Niko J Korhonen olivat isänmaan asialla Kainuun korvessa. Tämä ei menoa haitannut, sillä sinikeltaiset jatkoivat lauantailta tuttua tiivistä ulkopeliään. Myös juoksujen teko onnistui. Siitä osoituksena Henri Heikkisen ja Aki Oravan kunnarit, joilla ratkaistiin ottelun molemmat jaksot.

Aki Orava tuulettaa. Kuva:K-Media/Jukka Ketonen

I JAKSO

Poissaolojen takia Ankkurit oli nostanut kokoonpanoon Santeri Särkisen ja Mikael Penninkankaan,  jotka pelasivatkin pirteästi. Ottelun aloitti kuitenkin sisältä Koskenkorva, mutta Ankkurien hyvä ulkopelivire jatkui eikä punapaitoja nähty ykköspesää pidemmällä. Alajärven ensimmäinen sisävuoro oli sitä vastoin tuloksekas. Juoksujen lyönnin aloitti Juha Katajisto, jonka kakkospuolen roikolla kotiin kiisi Mikael Penninkangas. Tämän jälkeen Henri Heikkinen moukaroi pelivälineen maisemaan kakkojatkeelta 1+2 arvoisesti. Viidennen tikin iski Nestori Yli-Sissalan, jonka lyönti sirvahti kopparilta juoksun arvoisesti. Tuojina Heikkisen ja Yli-Sissalan iskuissa olivat Aki Orava, Sami Mikkolanaho ja Juha Katajisto.

Toisen vuoroparin ainoa tilastomerkintä oli KoU:n Juho Toivolan kotiutus, vaikka kotijoukkueellakin oli omat paikkansa. Kolmas vuoropari meni molemmilta joukkueilta ns. ohi ja viimeiseen vuoroon vieraat lähtivät 5-1 takaa-ajossa. Koskenkorva teki väkisin tilanteen kahdella palolla, mutta lisäjuoksuihin se ei pystynyt. Näin Ankkurit otti kauden avauspisteen tasapainoisella esityksellä.

 

II JAKSO

Toisella jaksolla Ankkurit oli tilanteiden valossa koko ajan kuskin paikalla, mutta kotiutuksista puuttui teho. Myös vierailla oli omat paikkansa, mutta Alajärven hyvä ulkopelivire jatkui myös ottelun toisella jaksolla.

Juoksuja saatiin odottaa pitkään, sillä vasta neljännen vuoron aloittavalla Aki Orava paukautti pallon maisemaan ykköstilanteessa kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Ankkureiden kolmannen juoksun iski jokeri Sami Mikkolanaho kakkospuolen survaisullaan. Viimeisessä vuorossa vieraat eivät saaneet enää kolmostilannetta aikaiseksi. Siitä piti huolen Aki Orava, joka suolasi etenijöitä menopesille. Toinen jakso päätty Ankkureille 3-0 ja näin kolme sarjapistettä jäi Kitrolle. Kotijoukkueessa oli monia onnistujia. Esimerkiksi Viljo Sillanpää aurasi hienosti kärjessä ja pelasi ulkona varmaa kopparipeliä. Mikael Penninkangas toi kaksi juoksua ja ulkona nähtiin,  Ville Väliahon johdolla, hienoja suorituksia koko joukkueelta.

Palkitut

I Aki Orava

II Henri Heikkinen

Tilastot

 

Ottelukuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”59″]