Ankkurit – SiiPe 1-2 (1-3, 5-4, 0-0, 4-5)

I JAKSO

Ankkurit aloittaa ensimmäisen jakson sisältä ja rakentaa kolme kotiutuspaikkaa.  Lönnmarkin, Hallasuon sekä Viitasalon lyönnit ei kuitenkaan tuota tulosta ja Siipe astuu  sisään. Siipe siirtyy johtoon, kun Samu Vainikaisen koppilyönti tipahtaa Ankkureiden kopparien räpylästä ja Ville Pietinen juoksee kotiin. Toni Toivanen onnistuu siirtämään vielä Siipen 0-2 johtoon kotiuttamalla Antti Rinnevuoren. Ankkurit saa toiseen vuoron yhden kotiutuspaikan, mutta ilman tulosta. Tasoittavalla Siipe lisää johtoaan 0-3 tilanteeseen Samu Vainikaisen komealla takakentän läpilyönnillä, jolla Ville Pietinen juoksee kakkospesältä kotiin. Kolmas vuoro ei tuota joukkueille kolmostilanteita, joten ratkaisevaan vuoroon mennään Siipen 0-3 johtoasemassa. Ankkurit rakentaa aloittavalla yhden palon ajotilanteen. Hallasuo onnistuu kaventamaan tilanteeksi 1-3 kotiuttamalla Penninkankaan. Viimeisenä lyöjänä Viitasalo ei kuitenkaan onnistu juoksun lyönnissä. Jakso Siipelle 1-3.

II JAKSO

Toisen jakson aloittaa sisältä Siipe ja saa kaksi kotiutustilannetta. Teemu Kinnusen ja Kimmo Lukkarin lyönneistä kuitenkin palot taululle. Ankkurit rakentaa kärjestä tilannetta päälle. Tuomo Lönnmark tulee lyömään takatilanteessa ja kiskaisee pallon kakkoskoppari Rinnevuorta . Rinnevuori ei näe palloa auringon häikäistessä ja kenttä rullaa. Haukkala sekä Penninkangas juoksee kotiin ja Lönnmark kiertää kunnarin. Lisäjuoksuja ei enää Ankkurit saa ja siirrytään toiseen vuoroon tilanteessa 3-0. Siipe saa painetta päälle aloittavalla vuorolla heti kärjestä ja onnistuu siirtymään 3-4 johtoon. Juoksujen lyöjinä kunnostautuu Samu Vainikainen ja Toni Toivanen sekä kahdesti Kimmo Lukkari. Ankkurit rakentaa omalla sisävuorollaan ajotilanteen kärjestä. Lönnmark pääsee yrittämään ensimmäisenä, mutta Haukkala palaa kotiin. Seuraavana tulee sitten onnistuminen, kun Hallasuo lyö Piispasen kotiin Siipen ulkokentän avustuksella. Vuorossa saadaan vielä Viitasalolle ja Yli-Sissalalle kotiutuspaikka, mutta ilman tulosta. Neljäs vuoro alkaa tasatilanteessa 4-4 Siipen sisävuorolla. Siipe saa vuorossa kolme kotiutuspaikkaa, mutta Toivasen, Kinnusen ja Lukkarin lyönneillä ei pinnoja taululle. Ankkurit järjestää vuorollaan kotiutuspaikan Hallasuolle. Hallasuo ei erehdy vaan vetää pallon väliin ja Posti kiitää kotiin. Tilanteen jälkeen kuitenkin kaksi takapaloa taululle, joten ratkaisevaan vuoroon mennään jännässä 5-4 tilanteessa. Siipe ei aloittavalla saa tilannetta päälle, joten jakso Ankkureille 5-4 ja siirrytään supervuoroon.

SUPERVUORO

Siipe aloittaa supervuoron sisältä. Siipen sisävuoro on heikko ja miestä ei näy ykköspesää pidemmällä. Ankkureiden sisävuorossakaan ei ole kehumista ja mies ei käy kuin kakkospesällä, joten siirrytään kotiutuslyöntikisaan.

KOTIUTUSLYÖNTIKILPAILU

Siipe onnistuu kotiutuslyöntikisan aloittavalla samaan kolme miestä kotiin. Lyöjinä kunnostautuu Kimmo Lukkari, Samu Vainikainen ja Toni Toivanen. Juoksut tuo Simo Vainikainen, Sebastian Lahti ja Ville Pietinen. Ankkureiden kotari saa hienon alun, kun Viitasalo lyö kolmosjatkeelta pallon maisemiin. Haukkala juoksee kotiin ja Viitasalo juoksee kunnarin. Lopuista pareista ei synny kuin yksi juoksu Mäen onnistuessa kotiuttamaan Keski-Petäjän. Toiselle kotarikierrokselle mennään kolmella lyöjällä. Siipellä lyönnit aloitta Lukkari, joka onnistuu kotiuttamaan Simo Vainikaisen kotiin. Seuraavana Samu Vainikainen on vuorossa, mutta Keski-Petäjä irroittaa miehen kolmoselta. Toivanen onnistuu kotiuttamaan viimeisessä parissa Paldaniuksen kotiin. Viitasalo aloittaa Ankkureilta ja onnistuu lyömään kakkosraja näpillä Haukkalan kotiin. Seuraavat kaksi lyöjää Hallasuo ja Mäki ei onnistu, joten ottelu Siipelle kotarin jälkeen 1-2 (1-3, 5-4, 0-0, 4-5)

 

OTTELUN TILASTOT