Juha-Matti Jaatisen debyytti Ankkurien viuhkan varressa ei olisi komeammin voinut alkaa, kun Ankkurit järjesti murskajaiset Kitrolla. Laukaa jäi täysin Ankkurien jalkoihin, kun taululla pelin jälkeen komeilee lukemet 2-0 (8-4, 13-2)  Ankkurien ykkönen oli tänään Martti Viitasalo pamauttamalla peräti kahdeksan juoksua. Antton Peltomäki oli myös loistava syöttölautasen äärellä ja sisäpelissä .

Ankkurit ensimmäisellä jaksolla selkeästi parempi.

Ottelun ensimmäistä juoksua ei tarvitse kauaa odotella ja siitä vastaa Laukaan Urheilijat. Roope Räisäsen takakentälle suunnattu lyönti sirvahtaa koppareilta palottomassa ajotilanteessa ja Petrus Heinonen sekä Kalle Miettinen juoksevat kotiin.  Ankkurien ensimmäinen vuoro tuottaa myös kaksi juoksua. Vuoron alkuun kärki rakentaa palottoman ajotilanteen, mutta ilman tulosta. Viimeisenä lyöjänä etutilanteessa tullut Martti Viitasalo paukauttaa pallon kolmospuolelta maisemiin ja Nestori Yli-Sissala sekä Joona Peltokangas juoksee tilanteeksi 2-2.

Toisen vuoron aloittavalla Laukaa rakentaa hyvin tilannetta. Onnistumisia tulee kuitenkin vain kerran, kun Roope Räisänen lyö ottelun kolmannen juoksunsa. Tuojana kunnostautuu Kalle Miettinen. Ankkureilla on myös omat paikkansa ja lyö toisessa vuorossakin kaksi pinnaa. Jälleen on asialla Viitasalo yhdellä lyönnillä, kun Laukaan kopparin räpylästä pallo sirvahtaa läpi ja Yli-Sissala ja Jami Lassila kirmaa kotiin.

Kolmannessa vuorossa Laukaa ei sisävuorollaan saa mitään aikaan. Ankkurien ulkopelissä nähdään kova suoritus, kun etutilanteessa Ville Viljanmaa lyö laakaa palloa väliin, mutta Joona Peltokangas on eri mieltä ja hakee aivan jäätävän syöksykopin.  Ankkurien sisävuoro on loistava ja juoksuja nähdään neljä. Ensimmäisestä vastaa Tero Rantakangas, joka paukauttaa kauhean pommin takaa keskeltä läpi ja Elmeri Koivusalmi juoksee kotiin. Lyönti harmittavasti osuu mainosaidan tolppaan ja Tero ei pääse kiertää kunnaria.  Viitasalo vastaa seuraavista kahdesta lyödystä, ensimmäisenä Mara kiidättää pussarilla Rantakankaan kotiin ja seuraavana näpillä Mikael Penninkankaan kotipesän turvaan. Juho Ihamäki lyö vielä komealla välilyönnillä Yli-Sissalan kotiin niin taululla komeilee lukemat 8-3.

Laukaa onnistuu viimeisessä vuorossa kerran Roope Räisäsen lyödessä näpillä Miro Kähkösen kotiin.  Ankkurit vahvempi ekalla jaksolla lukemin 8-4.

Toinen jakso murskaava näytös Ankkureilta

Toinen jakso alkaa Ankkurien sisävuorolla ja juoksuja nähdään neljä kappaletta. Ensimmäisen juoksun tuo harhaheitolla Antton Peltomäki. Martti Viitsalo lyö seuraavana jo ottelun seitsemännen juoksun, kun saumalyönnillä Tuukka Etula kirmaa kotiin. Mikael Penninkangas vastaa kahdesta seuraavasta juoksusta paukauttamalla pallon maisemiin kolmosrajasta. Kotiin juoksee Rantakangas ja Viitasalo.  Laukaa saa omalla vuorollaan yhden juoksun ja se syntyy vapaataipaleen turvin Juhani Pirskanen.

Ankkurien loistava sisäpeli jatkuu kolmannessa vuorossa ja juoksuja nähdään liukuhihnalla. Ensimmäisestä lyödystä vastaa Yli-Sissala kotiuttamalla Tuukka Etulan. Juoksuja onnistuu lyömään vielä Juho Ihamäki, Vili Siltala Sekä Antton Peltomäki ja vielä kun Laukaan ulkokenttä heittää pallon aidan alta hirsikankaantielle kahden juoksun arvoisesti niin taululla komeilee 10-1 lukemat.  Laukaan sisäpeli ei kulje toisessa vuorossa vaan kuolee Ankkurien loistavaan ulkopeliin lukkari Antton Peltomäen johdolla eikä miehiä nähdä kakkospesää pidemmällä.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien sisäpeli kulkee jälleen  ja tällä kertaa kolmen juoksun arvoisesti. Antton Peltomäki kotiuttaa ensimmäisenä Yli-Sissalan. Viimeisenä lyöjänä Viitasalo lyö etutilanteessa pallon kolmosrajasta maisemiin juoksun arvoisesti, kun kakkospesältä kotiin kirmaa Vili Siltala ja lähdetään uudelle lyöntikierrokselle.  Uudella lyöntikierroksella Elmeri Koivusalmi kotiuttaa vielä Penninkankaan. Juoksu syntyy lukkarin avustuksella, kun polttoheitto ei tartu räpylään.  Laukaa saa omalla sisävuorollaan lohtua yhdestä juoksusta. Juoksun lyöjänä kunnostautuu Alajärven oma kasvatti Ville Viljanmaa kotiuttaessa Juhani Pirskasen.

Neljäs vuoro alkaa lukemissa 13-2. Tällä kertaa Ankkurit ei juoksuja lyö ja kun Laukaankin sisäpeli on ponnetonta ottelu kirjataan Ankkureille jaksoin 2-0 (8-4, 13-2).

OTTELUN TILASTOT

LEHDISTÖTILAISUUS