Ankkurit ja Puijon Pesis kävi tärkeistä pisteistä kamppailua Kitrolla. Puijo hallitsi jaksojen alkua, mutta Ankkurit nousi jaksojen lopuilla taisteluun. Ankkurien ykköspalkittuna tänään palkittiin lukkarina pelannut Antton Peltomäki.

Ensimmäinen jakso Puijon hallintaa

Ensimmäinen jakso alkaa Ankkurien sisävuorolla. Ankkurit rakentaa kärjestä palottoman ajotilanteen. Martti Viitasalo,  Tuukka Etula, Tero Rantakangas pääsee yrittämään kotiutusta, mutta ilman tulosta. Martin ja Tuukan lyönneillä syntyy niukat palot kotiin. Teron lyönnillä sen sijaan kolmoselle kolmas palo.  Puijo onnistuu avamaan ottelun juoksutilin onnistumalla kahdesti Antti-Jussi Toropaisen ja Kasperi Laasosen lyönneillä. Juoksun tuojiksi merkataan Misa Märsylä ja Niko Tuikka.

Ankkurit järjestää tilannetta toisessakin vuorossa ja Viitasalo sekä Rantakangas pääsee yrittämään miestä kotiin, mutta ilman tulosta. Martin lyönti kantaa kopiksi ja Rantakankaan lyönnistä palo kotipesään. Kuopio iskee jälleen kahdesti. Ensimmäisestä lyödystä vastaa ajotilanteessa Teemu Nivala komealla kolmosrajaleikkurilla, millä Nestori Moisio juoksee kotiin. Kasperi Laasonen lyö tilanteeksi 4-0 Ankkurien etukentän avustuksella, kun polttoheitto ei lähde käsistä ja Seeti Surakka kirmaa kotiin.

Ankkurit avaa ottelun juoksutilin kolmannessa vuorossa kahdella tikillä. Ensimmäinen juoksu syntyy kolmospuolen harhaheitolla, millä Joona Peltokangas kirmaa kotiin. Toisesta juoksusta vastaa Viitasalo, joka kotiuttaa komealla välilyönnillä Elmeri Koivusalmen.  Puijolla on oma paikkansa kolmannessa vuorossa, kun Teemu Nivala lyö kolmostilanteessa komean välilyönnin, mutta vielä on komeampi Tuukka Etulan polttoheito ja palo kotiin.

Viimeiseen vuoroon mennään Puijon johtaessa 2-4 ja jakso myös päättyy myös samoihin numeroihin, kun Ankkurit ei onnistu juoksujen teossa.

Ankkureille tarjottiin jaksovoittoa

Toisen jakson ensimmäinen juoksu nähdään heti Puijon aloittavalla sisävuorolla, kun Toropainen kotiuttaa komealla välilyönnillä Nestori Moision. Toinen juoksukin vuorossa on lähellä, kun Teemu Nivala lyö viimeisenä lyöjänä palloa väliin, mutta Tuukka Etula hakee loistavan syöksykopin. Ankkurien sisävuoro kuolee Puijon loistavaan ulkopeliin ja pelaajia ei käy ykköspesää pidemmällä.

Puijo lisää toisessa vuorossa johtoaan kahdella pinnalla.  Ensimmäinen syntyy vapaataipaleella ja toinen juoksu Nivalan komealla kolmosrajaleikkurilla. Juoksujen tuojiksi merkataan Misa Märsylä ja Seeti Surakka. Ankkurit tulee peliin mukaan toisessa vuorossa iskemällä kaksi juoksua. Ensimmäinen tulee Martti Viitasalon pussinpohja lyönnillä, millä Antton Peltomäki kirmaa kotiin. Toinen juoksu tulee Rantakankaan komealla kumuralla. Juoksun tuojana toimii Nestori Yli-Sissala.

Puijon kolmas sisävuoro on ensimmäinen, missä eivät saa kolmospesälle miestä, kun Ankkurien ulkokenttä pelaa loistavaa ulkopeliä. Myös Ankkurien sisävuoro jää ilman kolmostilanteita, Puijon pelatessa loistavaa ulkopeliä.

Ratkaiseva vuoro alkaa Puijon sisävuorolla tilanteessa 2-3. Ankkurit pelaa jälleen loistavaa ulkopeliä ja Puijon miehiä ei kolmosella nähdä. Ankkurien sisävuoro näyttää jo kuolevan, mutta onnistuvat kahden palon ajotilanteen järjestämään. Viitasalo onnistuu tasoittamaan tilanteen, kun kotiuttaa Yli-Sissalan loistavalla kumuralla. Ville Keltikankaalle rakentuu vielä paikka lyödä jakson voittojuoksu, mutta ratkaiseva lyönti kantaa kopiksi ja jakso tasataan lukemin 3-3.

OTTELUN TILASTOT

OTTELUN LEHDISTÖTILAISUUS