Joensuu – Alajärvi 2-0 (6-2, 3-0)

Ankkurit lähti otteluun kokoonpanomuutoksin, kun Tuomo Lönnmarkilla oli ennalta sovittu poissaolo. Tämän myötä Henri Heikkinen ja Manu Haukkala palasivat ulkokentälle ja Rami Mäkinen jokeripaitaan.

Uransa toistaiseksi parasta Superpesis-kautta pelaava Manu Haukkala palkittiin Ankkurien parhaana Mehtimäellä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I Jakso

Ankkurien avaussisävuoro oli vaisu ja Joensuunkin alku oli kankea. Peräpäästä  kotijoukkue rakensi kuitenkin kahden palon ajon Juha Niemelle, jonka painuva kolmospuolen pitkän viivan tuntumaan tuotti kaksi juoksua ja Iiro Kuosan välilyönnillä JoMa karkasi jo kolmen juoksun johtoon. Toisessa vuorossa sama tahti jatkui. Ankkurit ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle ja Joensuu lisäsi johtonsa Niemen toimesta 4-0:aan. Kolmas vuoro tuotti Nestori Yli- Sissalan tuplavaihdolla  vieraille ensimmäisen kolmostilanteen, josta Henri Heikkinen kumuroi kotiin Manu Haukkalan.  Jatkossa Antti Pukkisen kolmospuolen läpilyönnillä saatiin vielä takatilanne, mutta siitä ei juoksua syntynyt. Tasoittavallaan Joensuu ruuvasi taululle isompaa numeroa ja viimeiseen vuoroon lähdettiin Mailan 6-1 johtolukemissa. Viimeisessä vuorossa Risto Ojanperä näytti mallia pelinjohtamisesta. Upeita yllätysvientejä ja hieno kotiinotto Santeri Särkisen lyöntivuorolla. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan Joensuu vei avausjakson.

II Jakso

Toiselle jaksolle Ankkurit vaihtoi Sasu Iivarisen hiaan pienempää numeroa, mutta ensimmäisen vuoroparin ainoan tilastomerkinnän teki Juha Niemi. Alajärvikin teki tilannetta, mutta juoksujen tekoon se ei pystynyt. Toisessa vuorossa JoMa rakenti palottoman ajon Niemelle, mutta tällä kertaa Ville Väliaho veti pidemmän korren irroittaen etenijän kolmoselta. Ankkurien sisävuoro ei lähtenyt jengoilleen ja kolmanteen vuoroon mentiin Joensuun 1-0 johossa. Kolmannessa sisävuorossa asialla oli jälleen Niemi keskipomppuineen ja kotijoukkue siirtyi kahden juoksun johtoon. Alajärven tasoittava oli jälleen tulokseton. Viimeisessä vuorossa onnistujia oli vain kotijoukkueessa ja toinen jakso kirjattiin sille juoksuin 3-0.

Palkitut

I Manu Haukkala

II Nestori Yli-Sissala

Tilastot