Ankkurien Ykköspesismiehistö pelasi kauden viimeisen kotiottelun Kitrolla ja vastassa oli sarjakolmonen Kannuksen Ura. Ennen ottelua Ankkurien mahdollisuudet nousta neljän parhaan sakkiin oli mennyttä, mutta Kannuksella riitti vielä panosta varmistaakseen ylemmän pudotuspelipaikan.

Juho Ihamäki löi ottelussa kaksi juoksua ja ratkaisi myös kotiutuslyöntikilpailun voiton Ankkureille. (Kuva: Jani Vuorela)

Ensimmäisen jakson alussa Ankkurit oli hieman niskan päällä ja Kannuksen otteissa näkyi hermostuneisuus. Jakson ensimmäinen juoksu nähtiin toisen vuoron tasoittavalla sisävuorolla, kun Tuukka Etula paukauttaa Vili Siltalan kotiin. Kolmas vuoro oli ulkopelin juhlaa eikä juoksuja nähdä. Neljännen vuoron aloittavalla Kannus saa pelistä kiinni ja tinttaa kolme juoksua. Juoksujen lyöjinä kunnostautuu Tuomo Rautio, Joel Salmela ja Aleksi Alanko. Merkinnän pöytäkirjaan juoksujen tuojiksi saa Teemu Hollanti, Jan Hankala sekä Vili Ruuska. Ankkurit saa tasoittavalla vuorolla tilannetta päälle, mutta onnistumisia tulee vain yksi Tero Rantakangaan kotiuttaessa Antton Peltomäen. Jakso päättyy niukasti Kannukselle 2-3.

Toisella jaksolla Ankkurien ulkopeli on loistavaa ja Kannus jää ilman juoksuja. Ankkurit sen sijaan onnistuu tasaisesti sisäpelissä ja lyö jaksolla kolme pinnaa. Ensimmäisestä vastaa toisessa vuorossa Martti Viitasalo, joka saattelee Tuukka Etulan kotiin. Juho Ihamäki onnistuu lyömään kaksi juoksua jaksolle. Ensimmäinen syntyy kolmanessa vuorossa ja toinen ratkaisevassa neljännessä vuorossa. Juoksujen tuojina kunnostautuu Nestori Yli-Sissala ja Tero Rantakangas.

Supervuorossa ei onnistumisia tule kummallekkaan, joten ratkaisua haetaan kotiutuslyöntikilpailusta.

Kotiutuslyönti kilpailun sisältä aloittaa Kannus ja onnistuu vain kerran Vili Ruuskan lyödessä Teemu Hollannin kotiin. Ankkurit ratkaisee omalla sisävuorollaan heti alkuun voiton, kun Rantakangas ja Juho Ihamäki niittaa taululle kotarin loppulukemat 2-1. Juoksut tuo Mikael Penninkangas ja Ville Keltikangas.

Kannuksen pelaajat saivat tappiosta huolimatta hymyillä pelin jälkeen, kun yksi piste riitti varmistamaan paikan ylempiin pudotuspeleihin.

Ankkureilla on vielä tiedossa yksi ottelu tälle kautta ja se pelataan vieraskentällä Vähänkyrön viestiä vastaan tulevana sunnuntaina.