Kouvola – Alajärvi 2-0 (7-2, 3-2)

Tuomo Lönnmarkin 100% mailapeli oli Sami Mikkolanahon kotiutusvireen, Antti Pukkisen pomppujen ja Ville Väliahon lukkaroinnin ohella parasta Ankkuri-antia. Mukava uutinen oli myös Sasu Iivarisen ja Nestori Yli-Sissalan paluu kokoonpanoon. Ensimmäisellä jaksolla Koplan raisu etenemisvoima ja riittävän laadukkaat kotiutukset riittivät voittoon. Toisella jaksolla Ankkurit laittoi tosissaan kampoihin. Kouvola on kuitenkin tällä hetkellä sellaisessa liekissä ettei pysäyttäjää näytä löytyvän.

Tuomo Lönnmarkilla oli lyönti kepissä ja ulkopeli sujui yhtä mallikkaasti vierasottelussa Kouvolassa. (Kuva. K-Media/Jukka Ketonen)

I JAKSO

Kouvolassa olosuhteet olivat helteiset. Hutunkeiton nappasi itselleen Ankkurien kapteeni Sami Mikkolanaho ja valitsi aloittavan ulkovuoron. Kouvolan aloitus sisällä oli totutun tehokasta. Se kattoi pöydän heti kättelyssä Juha Korhoselle, joka kumuroi avausjuoksun. Ajon jatkuessa Juho Hacklin löi kakkosrajapompulla tilanteeksi 2-0 ja Toni Laakso kolmospesästä 3-0:aan. Ville Väliaho hoiteli kuitenkin syötöillään kolme paloa taululle ja Ankkurit pääsi sisävuoroon. Mikael Penninkangas saatiin kolmoselle, mutta Janne Kivipelto irroitti hänet. Nollatilanteesta väännetiin kuitenkin ajolähtö, josta Mikkolanaho kotiutti Aki Oravan. Toisessa vuorossa Ankkurien ulkopeli toimi henosti. Väliahon ja Tuomo Lönnmarkin toimesta saatiin heti kaksi paloa tauluun. Tästä huolimatta Matti Latvalan kolmospesäveto muutti lukemat 4-1:een. Alajärven tasoittavalla mies kuivui takapalojen myötä kolmoselle ja lisäjuoksut jäivät piippuun.

Kolmannessa vuorossa KPL jatkoi hyvää sisäpeliään ja Korhonen kotiutti tällä kertaa kakkossaumasta.  Pitkä rupeaman jälkeen kotijoukkue oli karannut jo 7-1 johtoon. Tasoittavalla Penninkankaan läpilyönti kolmosrajasta vei miehen suoraan kakkoselle ja Antti Pukkinen pompotti pesät täyteen. Ajolähtöä ei kuitenkaan saatu muutettua juoksuiksi. Viimeisessä vuorossa Lönnmarkin upea pelinluku tuotti kaksi paloa ja esti lisäjuoksut. Ankkurit tuli viimeiseen lyöntivuoroon kuuden juoksun takaa-ajossa. Pukkinen pomotti numerolle viisi tulleen Manu Haukkalan luukkuun ja seuraavalla välilyönnillä kotiin. Enempää ei nähty ja ensimmäisen jakson loppuvuiksi jäivät 7-2.

II JAKSO

Toisen jakson alkuun Alajärvi sai aikaan painostusta, mutta tuloksena oli vain kaksi selvää paloa kotipesään. Ville Väliahon sai syötyä kouvolalaisten pomppua hyvin pois ensimmäisessä vuorossa ja Viljo Sillanpään upea syöksykoppi esti johtojuoksun synnyn. Toisessa vuorossa Ankkurien sisäpeli oli nuhaista, mutta kotijoukkue aloitti juoksujen teon Toni Laakson toimesta. ’

Kolmannessa vuorossa Tuomo Lönnmark hoiteli Antti Pukkisen kanssa pesät täyteen palottoman ajon merkiksi. Sami Mikkolanaho puhkaisi raisulla vedolla kakkospuolen. Lyönti hidastui hieman ulkopelaajan räpylän kautta ja tästä johtuen kunnarin sijasta kolmoselta tulikin kaksi niukkaa paloa. Tätä ennen kotiin oli kuitenkin edennyt kaksi pelaajaa ja Ankkurit siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Kouvola kuittasi tämän tasoittavallaan Juha Korhosen kahdella erillisellä lyödyllä kakkospuolen lyönnillä. Viimeisessä vuorossa Ankkurit oli yhden juoksun takamatkalla. Vuoro alkoi kakkoskärjestä ja harhaheiton avustuksella saatiin ajolähtö käyntiin, mutta lisäjuoksuihin ei pystytty. Näin Kouvolan voittoputki jatkuu edelleen.

PALKITUT

I Tuomo Lönnmark

II Aki Orava

TILASTOT