Alajärven Ankkurit on tunnettu pitkään miesten pesäpallosta, vaikka Alajärvellä on  vuosien saatossa tehty ansiokasta työtä myös tyttöpesäpallon puolella. Viime vuosina Ankkureissa pesisoppinsa saaneita naisenalkuja on putkahdellut tihenevällä tahdilla aivan Naisten Superpesikseen saakka. Laura Nurmela oli pitkään ainut Alajärveläislähtöinen naispesäpalloilija, mutta viime kaudella Elli Mertaniemi ja Anna Ihamäki debytoivat Naisten Superpesiksessä ja tällä kaudella Sanna Särkijärvi tehnee heille seuraa Lappajärven riveissä.

Tavoitteena rakentaa kilpailukykyinen pelaajapolku myös tytöille

Tällä hetkellä tyttöpesiksen asema Alajärvellä on selvästi vahvistunut. Pelaajamäärät ovat moninkertaistuneet ja samalla myös joukkuemäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Tärkeänä osana on ollut myös osaavien vetäjien löytäminen myös tyttöjoukkueiden taustalle.Tällä hetkellä vanhimmat tyttöjuniorit ovat D-tyttöjä, mutta heidän jälkeensä on joukkue jokaisessa ikäryhmässä G-tyttöihin saakka. Tällä hetkellä näen Ankkureiden tyttöpesiksen tilanteen valoisana verrattuna siihen, mitä se oli esimerkiksi 5 vuotta sitten. Koen tärkeäksi, että saamme rakennettua tyttöpuolelle yhtä vankan pelaajapolun, mitä pojilla on. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että tavoitteena on saada muutaman vuoden päästä Nuorten Superpesikseen joukkue ja naisten joukkue vähintään suomisarjaan. Osallistuminen tulevana kesänä maakuntasarjaan on ensimmäisiä askelia tässä kehitysprosessissa. (Juttu jatkuu kuvan alla)

Maakuntasarjasta haetaan kokemusta tuleville vuosille

Ensimmäiselle maakuntasarjakaudelle ei ole asetettu mitään kilpailullisia tavoitteita. Joukkueen runko on tulevan kesän D-tyttöjä, joita vahvistaa parhaimmillaan 3-4 vanhempaa tyttöä. Meidän päällimmäinen tavoite on saada kokemuksia aikuisten peleistä ja luoda pohjaa tulevien vuosien tavoitteille. Siellä voi tänä kesänä tulla vastaan ihan mitä vaan, samanikäisiä junioreita tai sitten aikuisia naisia. Kaikkia vastaan lähdetään aidosti taistelemaan voitosta ja uskon, että joku peli varmasti kyetään voittamaankin. Pääasia on, että saadaan paljon uutta oppia ison kentän pelaamisesta ja ylipäänsä aikuisten sarjassa pelaamisesta. Lannistua ei saa vaikka välillä tulisi reilujakin tappioita. 2-3 vuoden päästä on järkevää alkaa puhumaan nousutavoitteista.

Yleisön toivotaan löytävän myös tyttö – ja naispesiksen pariin

Naisten maakuntasarjajoukkue pelaa kuluvan kauden kotiottelunsa Kitron Stadionilla. Nuori edustusjoukkue toivoo, että yleisö löytäisi itsensä katsomoon kannustamaan omiaan. Ensimmäisen kerran joukkue nähdään tosi toimissa sunnuntaina 12.5. klo 17 Kitron stadionilla, kun vastaan asettuu sarjan voittajasuosikki Ylistaron Kilpa-Veljet.

Terveisin

Pelinjohtaja Tero Tuomela